Promenera den extra kilometern
Det är bra motion att gå även när det regnar. (Shutterstock)


Om du tar bussen till jobbet finns det ett enkelt sätt att smyga in lite extra motion: promenera en kilometer till nästa hållplats och stig sedan på bussen.

Varför ska du gå den extra kilometern? Du kommer att bli överraskad av hur lite tid det tar. Det gör stor nytta att resa sig från stolen och komma på fötterna!

Lämna stolen


Kroppen mår bra av att stå och arbeta. (Shutterstock)

Kroppen mår bra av att stå och arbeta. (Shutterstock)

En genomsnittlig amerikan sitter 13 timmar per dag enligt en ny undersökning gjord av Ergotron, en global tillverkare av ergonomiska möbler. Även om du tränar en timma per dag är så lång tids sittande ändå inte hälsosamt.

Enligt Mayokliniken leder långvarigt sittande till ett antal hälsoproblem, inklusive fetma och onormala kolesterolnivåer samt att det finns risk för att dö i hjärt-kärlsjukdom och cancer. Låt stolen vara, sitt inte heller på bussen, utan utöka din promenad med ytterligare två kilometer per dag! Din kropp kommer att tacka dig.

Bränn kalorier

Även om det är mycket trevligare att promenera än att sitta i en fullpackad buss, är din promenad inte bara till för att titta på landskapet, du bränner kalorier med varje steg! En person på 70-kilo bränner ungefär 90 kalorier under en 1,5 kilometers promenad i maklig takt, enligt en studie på Kaliforniens State University. Ta det gånger två och du kommer att bränna 180 extra kalorier per dag.

Ta 10 000 steg

Den amerikanska hjärtföreningen rekommenderar att man går minst 10 000 steg per dag. Med alla fitnessaker som nu finns, har människorna blivit mer och mer medvetna om sina dagliga steg. En engelsk mil (ca 1.6 kilometer) är lika med 2 000 steg. Det är runt 17 fotbollsplaner eller 10-20 stadskvarter beroende på storleken av kvarteren. Om du går 1,6 kilometer fram och tillbaka har du bara 6 000 steg att gå resten av dagen.

Lägg till fler steg


Bränn kalorier och gå när det än är möjligt. (Shutterstock)

Bränn kalorier och gå när det än är möjligt. (Shutterstock)

Att lägga till lite fotkraft till din morgonpendling är inte det enda sättet att smyga in några extra steg. Här är några favoriter för att få oss att promenera mer!

•Parkera längre bort: Du har hört detta tidigare men det fungerar faktiskt. Lägg bort kampen om den bästa parkeringsplatsen och sikta in dig på att parkera längst bort.

• Promenera till lunchen: Om det än är möjligt försök komma bort från arbetet när du skall äta lunch. Ta med en arbetskamrat och promenera till en restaurang.

• Promenadmöten: Om din chef inte har något emot det kan du planera promenadmöten och bränna kalorier medan ni skvallrar. Detta fungerar inte för styrelserumsmöten men är perfekt mellan två personer.

• Reklampaushetsen: Varje gång tv har reklampauser kan du resa dig upp och röra på dig. Gå uppför trapporna, hämta posten eller hämta ett glas vatten i köket. Varje liten sak räknas.

Källa: lifefitness.com/blog. Besök Life Fitnessbloggen för att hämta mer information om hälsa och fitness.

Du kan också tycka om att se:

Bilderna av “kvinna, steg och paraply” är från Shutterstock.

Översatt från engelska