Programledare berördes av Shen Yun show
- Det är en ögonöppnande upplevelse att se denna aspekt av den kinesiska kulturen i en klassisk form, sade Stuart Thomas efter att ha sett Shen Yuns show i Tucson, Arizona. (Foto: The Epoch Times).


Stuart Thomas som är programledare i “World Harmony: Can It Happen” ett tv-program i Tucson, Arizona, i USA, rördes till tårar efter att ha tittat på Shen Yun Performing Arts föreställning den 28 mars.

– Det är fantastiskt och det är underbart. Det är en introduktion till några av de grundläggande aspekterna hos den kinesiska kulturen. Den är otrolig, sade han efter att ha tittat på den första halvan av showen.

Stuart Thomas pekade ut den delen i programmet som skildrar förföljelsen av den andliga metoden Falun Gong i Kina. Han kunde inte hålla tillbaka tårarna när han beskrev sin reaktion på framförandet.

– Det är svårt med det som händer Falun Gong. Jag är så ledsen för det. Och jag försökte exponera (förföljelsen) i min show, för att förhoppningsvis sätta press och få förföljelsen avslutad.

– Så jag grät. Jag gråter även när jag tänker på det nu. Jag tycker det är så svårt. Det är så sorgligt. Jag blev rörd av det.

– Dansarnas vighet. Herregud! De kunde snurra och snurra, snurra, och inte förlora sin balans. Det är otroligt. Det är en ögonöppnande upplevelse att se denna aspekt av den kinesiska kulturen i en klassisk form.

Medan Stuart Thomas lovordar innehållet och det fysiska bemästrandet hos artisterna, beklagar han också att Shen Yun ännu inte kan uppträda i Kina.

– Falun Gong ska respekteras, respekteras enormt. Det är en ära att respektera det här eller var som helst i hela världen. Deras egenskaper, vad de vill är så ärofullt. Faktum är att jag ifrågasätter varför någon skulle vilja förfölja någon med sådant underbart tänkande (som de har).

Epoch Times är stolt sponsor till Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour. För mer information om turnén som går vidare i Europa, Australien ocyh USA, besök ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14437/