Professor i filosofi: Shen Yun ger en känsla av lätthet
Professorn i filosofi, Nicolas Ponich och Reitmans designer och chef Johanne Ducharme upplevde Shen Yun vid den slutsålda föreställningen på Place des Arts i Montreal, Kanada den 4 januari 2013. (Foto: Mathieu Côté-Desjardins/Epoch Times)


Johanne Ducharme, chef och designer på klädföretaget Reitmans, njöt av färgerna och dräkterna i Shen Yun Performing Arts andra utsålda föreställning på Place des Arts fredag 4 januari.

I sitt sällskap för att se den hyllade klassiska kinesiska dans- och musikproduktionen hade hon Nicolas Ponich, professor i filosofi.

Båda njöt av föreställningen och Ducharme hänfördes särskilt av färgerna och dräkterna.

– Jag tyckte att alla delarna var mycket intressanta, sade hon.

Shen Yuns dräkter brukar fascinera publiken. Med varje ny berättelse och bakgrundsscen byter artisterna dräkter inför varje framträdande. Dräkterna, accessoarerna, håruppsättningarna och till och med skorna är allt originaldesignat och handgjort.

Professor Ponich blev särskilt berörd av det filosofiska djupet i föreställningen.

– Jag uppskattar djupsinniga saker. Det får mig att känna mig harmonisk, sade han.

– Det finns en mening med rörelserna och dansen: det är som en vinge, sade han, vilket väcker det intryck, och känslan av lätthet som han fick av föreställningen.

”Yun” som är den allra viktigaste delen av klassisk kinesisk dans är det som ger den här känslan av lätthet. Termen är inte så lätt att översätta, den syftar på den djupa mening som dansaren uttrycker genom rörelserna.

Shen Yuns artister tror att för att skapa skönhet måste de först kultivera skönhet och renhet i sitt hjärta. Så förutom de dagliga dans- eller musikövningarna arbetar artisterna hårt för att förbättra sin karaktär enligt uråldriga kinesiska värderingar, enligt Shen Yuns hemsida.

Mathieu Côté-Desjardins och Nathalie Dieul rapporterade.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som framträder runt om i världen. Shen Yuns New York Company kommer härnäst att besöka Quebec City, Kitchener-Waterloo, och Hamilton, och sedan avslutas den östkanadensiska turnén i Toronto 17-20 januari. Shen Yun Touring Company kommer att vara i Vancouver 10-13 januari.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. Epoch Times publicerar i 35 länder och på 20 språk.

Översatt från engelska.