Professionella vampar - ett nytt yrke i Chongqing


Det har uppstått en ny typ av jobb i staden Chongqing i Kina. Det handlar om gifta kvinnor som anställer ”professionella vampar” för att inleda förhållanden med deras män och se till att bevis bevaras så att de kan få bättre ekonomiska förhållanden när de tar ut skilsmässa.

Nyligen publicerade Chongqing Commercial Daily en historia de fått från en internetanvändare. Han såg två kvinnor bråka på gatan om ett otrohetsfall. Efter att det hela var över ringde en av kvinnorna upp någon på sin mobiltelefon och sade: ”Chefen, jag blev slagen av kundens släkting. Jag vill ha en bonus för det här fallet.” Av nyfikenhet gick han och talade med henne och fick reda på att hon var en professionell vamp som anställdes för att förstöra andras familjer. 

Tidningen citerade en man vid namn Wang, som driver en privat detektivbyrå i Chonqing. Han sade: ”Professionella vampar är populära nu. Betalning för ett fall ligger mellan 8000-30 000 yuan”. Oavsett om det lyckas betalar kunden hälften i förskott. I 70% av fallen lyckas vampen. Enligt Wang är de flesta vampar studenter, men somliga är hemlösa.

Wang berättade vidare att de flesta kvinnor som anställer en vamp är fruar till höga chefer. När en rik mans fru vill ta ut skilsmässa arrangerar Wang att en kvinna förför hennes man. Det kan gå till så att kvinnan bjuder ut mannen på middag och detektivbyrån smygfotograferar det hela. Den typen av fall drar in över 30 000 kronor.

Jurister anser att den här typen av verksamhet är illegal, men det är svårt att bevisa att den ägt rum. Det är inte lagligt för kvinnor att provocera fram ”bevis” för att kunna ta ut skilsmässa, men om mannen inte kan övertyga rätten om att bevisen är illegala accepteras de.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/china/professional-vamp-a-new-career-4497.html