Professionell klarinettist – Helt enkelt fantastisk!
LaCaille, känd soloklarinettist såg Shen Yun Performing Arts show den 23 maj på The Paramount Theatre i Seattle, USA. (Foto: NTDTV)


Shen Yun Performing Arts show hänförde publiken nyligen i Seattle, USA, där showen visades på The Paramount Theatre.

Efter att ha sett showen, var LaCaille som är förste klarinettist i en symfoniorkester från nordvästra USA, full av beröm över showen.

– Mitt intryck överlag är att den är helt enkelt fantastiskt. Dräkterna är praktfulla, dansarna otroligt bra och musiken omsorgsfullt genomarbetad. Det var bara så ljuvligt att se allt detta med hänförande färger, och den starka scennärvaron hos alla dansare, sade hon.

LaCaille har uppträtt i ett antal symfoniorkestrar på olika platser runtom i världen, däribland Hong Kong, Europa, och Nya Zealand. Hon har också varit på turné med ansedda Broadwayshower genom Europa.

LaCaille talade om sina intryck av Shen Yuns orkester:

– Eftersom jag själv spelar klarinett, förstår jag att sonoriteten som blandas med stränginstrumenten, och helhetsintrycket av allting verkligen gör ett strort intryck på publiken, sade hon.

– De erbjuder en blandning av kulturer och tar med sig den västerländska civilisationen i en förening med den österländska och blandar de olika instrumenten.

Shen Yuns orkester presenterar berömda musiker och kompositörer från hela världen. Den består i grunden av klassiska västerländska instrument och kompletteras med traditionella kinesiska instrument.

LaCaille tyckte också att Shen Yun är annorlunda från de showerna som hon har sett under sin karriär.

– Jag tycker att dynamiken var mycket bra och de smälte fint samman med koreografin.

LaCaille undervisar också musik och gav inspirerande råd till studenter.

– Jag hoppas att alla studenter i Seattle och ute i världen får med sig intrycket att det finns mycket att lära sig inom musiken, och de mål man sätter upp, arbeta hårt med att uppnå allt du har föresatt dig, och dina drömmar kommer att bli sanna.

LaCaille imponerades av solosångarna och hon sade sig ha lärt mycket om den forna kinesiska kulturen efter att ha sett showen.

– Jag visste ingenting om den mongoliska historien och de olika sätt som folk dansar och dräkterna och allt – det var verkligen jättefint, avslutade LaCaille.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Divine Performing Arts vårturné 2009. För mer information besök: www.shenyunperformingarts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17190/