Professionell dansare lovordar Spectacular


Helena Granger började dansa när hon var tre år gammal. Hennes passion blev till hennes karriär och hennes karriär blev ett sätt att fostra en ny generation dansare.

Som professionell dansare har Granger erhållit högsta betyg i flera dansstilar och har tränat upp andra dansare så att de prisats och klarat examinationer inom yrket.

Under närmare ett decennium fungerade hon både som medlem i det verkställande rådet och ordförande för Ontarioavdelningen i kanadensiska danslärarorganisationen.

I september såg Granger Divine Performing Arts Mid-Autumn Spectacular i Toronto. Hon ser fram emot galans återkomst denna månad då fem föreställningar med kinesiska nyårsgalor kommer att visas på Sony Centre i Toronto från och med 18 december.

– Föreställningen är i sig själv överväldigande, säger hon. Det är en enastående upplevelse. Det är en fantastisk, vackert orkestrerad föreställning.

Granger beskriver Spectacular som ”dansakrobatik” och säger att hon utifrån sin erfarenhet anser att det krävs ett enormt engagemang för att kunna genomföra en föreställning ”som är hälften så bra som denna”. Hon säger att det var en lärande upplevelse, till och med för ett proffs som henne själv.

Men Granger menar också att Spectacular kunde göra ett sådant intryck inte bara på grund av föreställningens skickliga dansare utan också på grund av det som understödde dem – 5 000 år av traditionell kinesisk kultur.

Granger säger att västvärlden vet väldigt lite om vad den kinesiska kulturen egentligen är.

– Vi har inte fått en tillräcklig introduktion i er kultur, i ert sätt att leva. Ert folk är väldigt tystlåtet och exceptionellt artigt. Och väldigt smarta, vad vi känner till.

Granger tillade att Spectacular innefattar Kinas rika historia och kultur, inklusive dess ”konst, artefakter, historiska monument och historiska byggnadsverk”.

Hon tror att barn av kinesisk härkomst som är födda utanför Kina på samma sätt delar västerlänningarnas obekantskap med traditionell kinesisk kultur.

– Jag kan verkligen rekommendera kinesiska barn som är födda här [att gå och se föreställningen] eftersom jag är mycket tveksam till om de uppskattar den plats de kommer ifrån. Det vore bra för dem att närvara och se vad de faktiskt skulle kunna vara om de visste mer om var de kommer ifrån och vilka de är.

– Det de gör på scenen är makalöst.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-1-10/63861.html