Prisbelönt sångare berömmer Shen Yuns orkester
Kanadensiska countrysångaren och låtskrivaren George Fox berömmer Shen Yun för den höga nivån på musiken. (Foto: Daniel Alexander/med tillstånd från www.Georgefox.Com)


Countrysångaren George Fox som tilldelats Junopriset tre år i följd, kom för att se Shen Yun Performing Arts i Hamilton, Kanada. Den levande orkestern och erhusolisten imponerade på den hyllade kanadensiske sångaren och låtskrivaren.

– Jag beundrar henne. Det var vad man kan kalla för ett virtuost framförande, det var fantastiskt – nivån på framträdandet, standarden. Jag blev mycket imponerad av det, sade George Fox om erhusolisten Xiaochun Qis framträdande på den tvåsträngade kinesiska violinen.

– Jag blev väldigt intresserad av orkestern eftersom vi inte är bekanta med alla instrument, sade George Fox om kvällens levande musik.
Shen Yuns unika orkester kombinerar klassiska kinesiska instrument såsom pipa med vanliga västerländska symfoniska instrument som fiol.

George Fox, som ödmjukt presenterade sig som underhållare och bonde, kom till showen tillsammans med sin fru Monica och döttrarna Anne May och Ruby. George Fox karriär inom countrymusiken går tillbaka till 1988 då en chef på Warner Music hittade hans album i en butik och bestämde sig för att spela in hans musik.

Sedan dess har George Fox producerat elva album, varav fem är guldrankade och han har fått Junopriset som årets bästa manliga countrysångare tre år i rad. I början av sin karriär turnerade George Fox runt om i världen men kallar sig nu ”pensionär” med fokus på familjelivet, gården i södra Ontario och att skriva en bok.

– Som sångare förstår jag att de är mycket välutbildade, men också att de är väldigt professionella och väl förberedda inför showen, väldigt säkert, sade George Fox efter föreställningen.
– En mycket, mycket hög nivå av professionalism, jag blev väldigt imponerad av det, tillade han.

Förutom klassiskt skolade kinesiska dansare, uppträder också tre sångsolister i Shen Yuns föreställning

Anna May och Ruby njöt också av showen enligt deras pappa.

– De verkar vara väldigt förtjusta i föreställningen. Det händer så mycket för barnen, både det visuella och musiken, det är verkligen annorlunda … och det uppskattar jag, sade George Fox.

Rapporterat av Dongyu Teng & Kristina Skorbach

Epoch times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http: //www.theepochtimes.com/n2/content/view/48374/