Prisbelönt entreprenör fascinerad av Shen Yun
Geeta Sidhu såg Shen Yun Performing Arts Touring Companys föreställning på London Coliseum den 5 april tillsammans med maken Hannes Wittig. (Foto: Chin Liang/The Epoch Times)


Geeta Sidhu, tidigare bolagsjurist som blev en framgångsrik entreprenör, såg Shen Yun Performing Arts premiärföreställning den 5 april på London Coliseum tillsammans med maken Hannes Wittig, verkställande direktör för Equity Research på JP Morgan Chase.

Hon sparade inte på adjektiven för att beskriva Shen Yuns föreställning efter premiärföreställningen i London.

– Fantastisk, intressant, fascinerande, vackert och intelligent, berömde Geeta Sidhu.

– Jag njöt av föreställningens rena och estetiska kvalitet. Jag tycker att dansarna var förtrollande vackra. Den tog mig bort från vardagslivet och in i en annan värld, sade maken Hannes Wittig.

På sin världsturné 2011 har det New York-baserade Shen Yun kommit till London där man visar totalt sju föreställningar. Danskompaniets uppdrag är att återuppliva de sedan länge försvunna traditioner och konstformer som fanns innan Kina blev kommunistiskt, en gudomlig kultur som har blivit nästan tillintetgjord under den nuvarande regimen.

Geeta Sidhu fick priset mother @ work Award 2008 och kallades ”En ovanlig arbetande mamma” vid en ceremoni på 11 Downing Street. Hon fick priset för att hon lyckades övervinna alla motgångar och starta ett ekologiskt matföretag som hon inspirerades till av sina barns födoämnesallergier.

Hon sade att Shen Yun var en mycket underhållande och lärorik erfarenhet för både unga och gamla.

– Den var verkligen intressant och en väldigt bra introduktion till Kinas historia. Mina barn kom och de tittade på människorna och musiken gjorde den så färgstark och levande.

Hannes Wittig blev inspirerad att ta reda på mer om kinesisk kultur efter föreställningen, särskilt för att lära sig om bristen på yttrande- och trosfrihet som det kinesiska folket upplever idag. I några danser visades den här längtan efter frihet på scenen, i danser som skildrar dagens verklighet i Kina.

– I det avseendet fanns det också en informativ aspekt. Jag tyckte att det var intressant att tänka på de frågor som togs upp i föreställningen, sade han

– Den är intelligent, det finns en historia, det finns en ståndpunkt och en idé som gör den intelligent. Det är inte bara visuellt, tillade Geeta Sidhu.

Shen Yun presenterar många danser som baseras på legendariska berättelser från Kinas 5000-åriga civilisation. Berättelser som uttrycker den traditionella kulturens värderingar, som dygd, respekt och medkänsla. Paret uppskattade dansarnas skicklighet och djupet i deras uttryck.

– Färgerna och dansarnas precision var fantastisk. Det är verkligen intressant att det finns ett budskap bakom. De berättade en historia genom dansen och det gör att det blir så mycket mer än bara en dans – det gör det bättre, avslutade Geeta Sidhu

– Jag älskade den rena kvaliteten i framförandet. Precisionen, nivån på samarbetet var enastående. Det var en bra blandning av rent njutbara uppvisningar och tankeväckande delar, tillade Hannes Witting.

Chin Liang och Justina Wheale rapporterade

Shen Yun Performing Arts kommer till Cirkus i Stockholm den 24, 25,26 och 27 april.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.