Prinsessan Michael om Shen Yuns föreställning: “Underbar kväll”
Hennes kunglig höghet prinsessan Michael av Kent fanns bland VIP-gästerna vid Shen Yun Performing Arts premiärföreställning för den här säsongen i London. (Foto: Huw Greenwood/SOH Radio Network)


Hennes Kunglig Höghet prinsessan Michael av Kent fanns bland VIP-gästerna vid Shen Yun Performing Arts premiärföreställning i The London Coliseum, den 5:e april.

På en mottagning efter föreställningen talade prinsessan kort inför de cirka 180 gästerna. Hon sade att det var en ”stor ära och ett stort nöje” att få vara där och att hon var ”fullständigt hänförd” av kinesisk kultur.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts uppdrag är att “återuppväcka 5000 år av gudomligt inspirerad kinesisk kultur”, vilken har varit nära att utplånas under kommuniststyret.

Genom klassisk kinesisk dans och musik presenterar föreställningen en bländande färg- och ljuduppsättning och traditionella berättelser om dygd och visdom.

Ett unikt kännetecken är Shen Yun Touring Company Orchestra som kombinerar västerländska och österländska instrument.

Prinsessan Michael blev särskilt berörd av soloframförandet med den tvåsträngade erhun, också kallad kinesisk fiol.

– Jag tror att ni håller med mig när jag säger att det här instrumentet har hängt sig kvar hos mig, det här instrumentet, erhun…det förtrollar mig, sade hon.

– Jag hoppas att er erhu-solist har spelat in den här underbara musiken, så att den kan få stanna kvar hos mig och få mig att minnas den här underbara kvällen.

– Tack så mycket för att ni tog hit Shen Yun till oss här i London, avslutade hon entusiastiskt.

Jing Wen och Kat Piper var reportrar.

Shen Yun Performing Arts Touring Company ger föreställningar vid The London Coliseum 5-10:e april. De kommer senare att framträda på Cirkus i Stockholm, den 24, 25, 26 och 27 april.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska