Prins William minns prinsessan Diana
Storbritanniens prins William, och Kate, hertiginnan av Cambridge håller prinsen av Cambridge, på tisdagen den 23 juli 2013, då de poserade för fotografer utanför St Marys Hospital i London där hertiginnan födde sonen måndagen den 22 juli. (Foto: Lefteris Pitarakis/ AFP)


Prins William besökte prinsessan Dianas syster, Lady Sarah McCorquodale, den 31 augusti, på den 16:e årsdagen av sin mors död, berättade källor till Daily Express på måndagen.

Daily Express rapporterade att det var ”ett gynnsamt tillfälle att sitta runt ett bord och dela favoritminnen om henne.”

Prins William och hans fru, Kate, sågs med sin baby, George, stiga ombord i en helikopter på Belton Woods country club nära Lady Sarahs hem, rapporterar Daily Express.

Det är oklart om även prins Harry var där. Prins William var 15 år när hans mor dog och prins Harry var 11. William talade för första gången om sin sorg under 2009.

Han skrev då i Daily Mail: ”Initialt finns det en känsla av djup chock och misstro att det någonsin kunde hända dig. Den verkliga sorgen drabbar ofta långt senare. För många är det en sorg  som man aldrig helt kan tappa. Livet som du känner förändras, och inte en dag går förbi utan att du tänker på den personen du har förlorat”.

Översatt från engelska