Prins Harry tillbringade natten i ett frysrum
Storbritanniens prins Harry hjälper ta ner ett tält under en övning i ett frysrum med det brittiska laget "Walking with the Wounded South Pole Allied Challenge 2013". Prinsen och hans fyra lagkamrater utsattes för temperaturer på minus 35 grader över en 20 timmars period i frysrummet i Nuneaton i centrala England natten till den 17 september. (Foto: Darren Staples/AFP/ POOL)


Med syfte att träna sig inför en vandring till Sydpolen, tillbringade prins Harry måndagnatten i ett frysrum tillsammans med sina fyra medlemmar i teamet.

Frysen var minus 35 grader celcius och det var blåsigt då vindar producerades inne i rummet med hastigheter på 72 kilometer per timme.

Prinsen värmde upp sig med en kopp te och kex när han kom ut ur rummet.

Den kommande 15-dagars vandringen är ett välgörenhetsevent för att hedra sårade krigsveteraner. Hans fyra lagkamrater har alla amputerade lemmar efter att ha tjänstgjort i Afghanistan.

Prins Harry, 29, deltog i vandringen Walking with the Wounded, som var en 322 kilometer (200 engelska mil) lång resa i Antarktis för två år sedan, men var tvungen att avbryta efter fem dagar för att närvara vid sin brors bröllop.

Träningen som simulerade arktiska förhållanden arrangerades i Nuneaton, centrala England.

Översatt från engelska