Presskonferens om inställandet av Chinese Spectacular i Malaysia
Huang Meiyi, talesperson för NTDTV, visar upp tillståndet och avbokningsmeddelandet från Malaysias regering på presskonferensen. (Foto: The Epoch Times)


NTDTV:s lokala tv-station höll en presskonferens för att utreda hur Peking tvingade Divine Performing Arts att ställa in Chinese Spectacular-föreställningarna i Malaysia. Tiotals medborgare, poliser och reportrar var närvarande.

Huang Meiyi, NTDTV:s talesperson i Malaysia, förklarade det som hänt:

– Det Kinesiska kommunistpartiets (KKP) ambassad i Malaysia pressade Malaysias kultur-, konst- och historiedepartement att ställa in Chinese spectacular. Departementet skickade ett meddelande om det till Divine Performing Arts i slutet av februari.

– Kinas ambassad skickade brev till Malaysias utrikesdepartement och kultur-, konst- och historiedepartementet, i vilka de protesterade mot att Divine Performing Arts skulle komma till Malaysia. De har inte rätt att göra så, säger Huang.

Huang framvisade tillståndet och avbokningsmeddelandet från regeringen. Hon säger att NTDTV har börjat återta de sålda biljetterna. Många som köpt biljetter beklagar att showen ställts in.

– Företaget som säljer våra biljetter berättade att en man ringde dem och var upprörd över att de gått med på avbokningen. Han säger att han vägrade att sälja tillbaka biljetten och insisterade på att han ville se Chinese Spectacular. Han sade även att han skulle ta med sig en reporter som kunde rapportera om händelsen, berättar Huang.

– En kvinna som köpt biljetten var mycket upprörd efter att ha läst nyheterna. Hon skrev omedelbart ett brev till en tjänsteman inom kultur-, konst- och historiedepartementet i hopp om att han skulle kunna godkänna att Divine performing Arts skulle få uppträda i Malaysia, fortsätter Huang. Hon ville inte ens ha tillbaka pengarna.

Huang har samlat in hundratals namnunderskrifter på två dagar. Hon ringde Malaysias premiärminister och bad honom utfärda en tillåtelse för Divine Performing Arts att uppträda i Malaysia.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-21/67901.html