President Zardar tror koalitionen förlorar i Afghanistan
Pakistans president Asif Ali Zardari tror att världssamfundet kommer att förlora kriget mot talibanerna om de inte får fart på Afghanistans ekonomi (Foto: Vincenzo Pinto/AFP/Getty Images)


Pakistans president Asif Ali Zardari sade att världssamfundet kommer att förlora kriget med talibanerna i Afghanistan på grund av att afghanerna inte litar på att militären kan ge dem en bättre framtid.

Vi förlorade striden om deras hjärtan och sinnen. Folket associerar inte koalitionens intervention med framtida välfärd, sade han i en intervju med den franska tidningen Le Monde.

Presidenten menar att bara ekonomisk utveckling kan visa afghanerna att koalitionen verkligen kommer att förbättra deras liv.

President Zardani planerar fortfarande att träffa den brittiska premiärministern David Cameron på fredag, trots att Cameron när han var i Indien den 28 juli avrådde Pakistan från att främja någon som helst ”export av terror” till Indien eller någon annanstans, vilket uppfattades som en oförskämdhet i Pakistan.

Zandari berättade för Le Monde att han skulle se premiärministern i ögonen och förklara för honom att Pakistan har förlorat flest människoliv i afghankriget.

– En rättfram diskussion kommer att föra med sig lite ro, sade Zardani i den översatta intervjun.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/40310/