Premiär för engelskspråkiga Epoch Times i Hongkong
Den första engelska Epoch Times-utgåvan distribuerades på Hongkongs gator den 18 maj 2010. (Foto: Epoch Times)


Den engelskspråkiga utgåvan av Epoch Times lade ännu en stad till sitt nätverk av internationella kontor den 18 maj, när man tryckte den första engelska Epoch Times i Hongkong. Sedan tidigare finns en kinesiskspråkig utgåva i Hongkong, som nu alltså får två olika tryckta utgåvor av tidningen. 

Wu Xue’er, talesperson för Epoch Times Hong Kong sade att premiärnumret gick ut enligt planerna. Den nya upplagan är tänkt att erbjuda Epoch Times unika nyhetstäckning till dem i och omkring Kina som talar engelska. 

Epoch Times tryckta upplaga distribueras för närvarande på 12 språk i 33 länder världen över. Nätupplagor av Epoch Times finns på 17 olika språk.

Epoch Times grundades 2000 i USA, som en kinesiskspråkig tidning. En koreansk upplaga startades 2001 och följdes av den engelskspråkiga 2004. Därefter har upplagor på ytterligare 14 språk lagts till dessa.

Hongkong var tidigare en brittisk koloni och har både västerländska och österländska element i sina traditioner. Både engelska och kinesiska är officiella språk i regionen.

En översättning från engelska som också bjuder på fler bilder: http://www.theepochti