Politiker välkomnar Shen Yun till Sverige
Cecila Wigström (fp) är en av många svenska politiker som välkomnar Shen Yun till Sverige. (foto: folkpartiet.se)


Den hyllade artistgruppen Shen Yun anländer i Sverige den 19 mars, efter att ha uppträtt i Paris, London, Wien, Berlin och åtta andra städer i Europa. Många svenska politiker har uttalat stöd till artistgruppen Shen Yuns genom gemensamma uttalanden som ska publiceras i programbladet till galaföreställningarna i Stockholm och Linköping.

Hittills har gruppen gett över 30 föreställningar i Europa. Stockholm blir deras trettonde sejour hittills.

Ett uttalande undertecknat av Cecilia Wigström (fp), Hans Rothenberg (m), Eva Selin Lindgren (c), Hans Linde (v) och fler än 20 andra riksdagsledamöter från samtliga riksdagspartier säger:

– Föreställningen som gästar oss representerar en viktig del av det kinesiska kulturarvet och det kinesiska folket. Genom dans, sång och utsökt koreografi får vi uppleva något av Kinas 5000 åriga historia under några få timmar. Detta kulturella utbyte berikar svenskarnas bild av Kina.

En annan hälsning från alliansens riksdagsledamöter i Östergötland, Andreas Norlén (m), Gunnar Axen (m), Betty Malmberg (m), Finn Bengtsson (m), Staffan Danielsson (c), Karin Granbom (fp) och Yvonne Andersson (kd) säger:

– Vi vill på det här sättet sända en hälsning till alla som valt att se den fantastiska showen Shen Yun – Chinese Spectacular, för att på det sättet få uppleva en del av den mångfacetterade, mångtusenåriga kinesiska kulturen.

Samtliga politikerna tog bestämt avstånd från kinesiska ambassadens försök i slutet av januari att stoppa föreställningarna, på grund av att regimen inte har kontroll över innehållet.

Shen Yuns föreställningarnar går upp på Cirkus, Stockholm den 20, 24-26 mars, 3 april samt på Konsert och Kongresshallen i Linköping den 27 mars. Sedan fortsätter gruppen till Tammerfors, Finland.