Politiker på Hawaii fick kontakt med sitt kulturella arv
Fullmäktigeledamoten Tam på Hawaii överlämnar gratulationsbrev till Shen Yun Performing Arts artister och organisatörer. (Foto: Jin Yuan/The Epoch Times)


Fullmäktigeledamoten Rod Tam på Hawaii tog med sin fru och vänner från så långt bort som San José i Kalifornien för att se Shen Yun Performing Arts öppningsföreställning i Honolulu.

Rod Tam representerar centrala Honolulu och andra regioner på Hawaii. Han tog initiativ till ett gratulationsbrev till Shen Yun och organisatörerna New Tang Dynasty Cultural Center och Falun Dafa Association of Hawaii.

På VIP-mottagningen efter föreställningen sade Tam att han var glad över framträdandet och tackade Shen Yun för att de fört den kinesiska kulturen och arvet till staden Honolulu och till världen i övrigt.

– Jag skulle vilja hylla den stora bredden i det som Shen Yun presenterade för oss ikväll. Det är en talangfull uppvisning av det kinesiska arvet och kulturen. Och jag vill tacka er på Honolulus medborgares vägnar för att ni tagit föreställningen hit, sade Tam.

Tam är femte generationens kines på Hawaii och har varit i Kina många gånger för diplomatiska möten. Han har verkat för internationella relationer mellan öst och väst och olika stater.

– Hawaii är ett centrum, en kärna och en mötesplats för alla etniska grupper och länder att dras till när det gäller ekonomisk och politisk harmoni, sade Tam.

Tam hyllade talangen hos Shen Yuns artister och nämnde att det inte finns den formen av kunnande på Hawaii för att visa upp Kinas 5000-åriga kultur.

Staten Hawaii har mer än 100 olika etniska arv som hyllas och värderas. Tam sätter högt värde på bevarande av kultur och arv och nämnde att Kina inte längre betonar dessa värden på samma sätt som USA.

– Men här på Hawaii gör vi det. Vi är väldigt lyckligt lottade, sade Tam.

– Det är därför jag vill tacka artisterna för deras uppvisning av mitt arv och min kultur, tillade Tam.

– Vi är glada över att vara en etnisk grupp här i staten Hawaii vid sidan av de andra etniska kulturerna. Vilket underbart ställe att vara på … Mahalo and Aloha, avslutade Tam.

Epoch Times är stolta över att sponsra Shen Yun Performing Arts världsturné 2009. För mer information, gå in på ShenYunPerformingArts.org

 

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14610/