Polis och mobb attackerade medlemmar av huskyrka i Shanxi
Över 100 medlemmar av huskyrkan skadades under attacken. (Foton erhållna från Fushan-kyrkan)


Den 13 september attackerade polis och oidentifierade våldsmän medlemmar av en huskyrka i staden Linfen i Shanxiprovinsen i centrala Kina. Beväpnade med spadar, batonger, järnkrokar och andra vapen misshandlade de medlemmarna av huskyrkan och rev ner deras mötesplats.

Enligt en rapport från China Aid Association fanns flera lokala partikadrer på plats för att organisera attacken.

Mer än 100 personer i församlingen skadades, dussintals av dem allvarligt. Många är fortfarande kvar på sjukhuset. Polisen konfiskerade tv-apparater, slog sönder kylskåp och skadade bilar.

Medlemmarna hade samlats vid en skofabrik som var under uppbyggnad i Fushan-häradet. Fabriken jämnades med marken av mobben och ägodelar såsom pengar, biblar, kläder, mobiltelefoner och annat togs.


Polisen och mobben rev ner byggnaden.

Polisen och mobben rev ner byggnaden.

En kvinnlig medlem av huskyrkan som ville förbli anonym sade till Epoch Times att de inte längre kunde träffas hemma hos medlemmarna eftersom de blivit så många. En släkting till en av medlemmarna hade fått tillstånd att bygga en skofabrik och tillät gruppen att hålla möten där, eftersom byggnaden rymde upp till 400 personer.

Den lokala regimen fick dock reda på detta och beordrade att bygget skulle avbrytas. Detta hände när huvuddelarna av byggnaden redan var klara. Regimen vägrade att erkänna byggnaden som en fabrik och tjänstemän utförde flera tillslag mot platsen.


TV-apparater togs, kylskåp slogs sönder, bilar skadades och köksgeråd spreds överallt.

TV-apparater togs, kylskåp slogs sönder, bilar skadades och köksgeråd spreds överallt.

– Vi sade till regeringen att byggnaden inte tillhörde kyrkans medlemmar, men de accepterade det inte. Till sist revs byggnaden ner med tvång och våra medlemmar misshandlades, berättade den kvinnliga församlingsmedlemmen.

Före angreppet hade huskyrkans medlemmar organiserat sig så att de vaktade platsen dygnet runt, eftersom de var oroliga för att regimen skulle vidta ytterligare åtgärder.

Efter attacken filmade några medlemmar platsen medan tusentals stod i hällregnet och bad i över fyra timmar.

Filmerna har lagts upp på internet.

Polisen försökte hindra att de mest allvarligt skadade fick hjälp genom att kräva att de skulle betala sjukhuset i förskott. Kyrkans medlemmar skickade pengar och bad att patienterna skulle förflyttas till större sjukhus. Polisen försökte hindra även detta.

Bob Fu, ordförande för China Aid Association, uttryckte sin bestörtning över attacken och uppmanade ”den kinesiska regeringen att hålla de skyldiga ämbetsmännen ansvariga för sitt maktmissbruk och vidta konkreta åtgärder för att garantera Fushans invånare deras religionsfrihet”. 

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/22675/