Polis i Singapore grep mediterande Falun Gong-utövare
Falun Gong-affischer längs gångbanan under Esplanadbron, en populär turistattraktion vid Singapore River. (Foto: Mingguo Sun/The Epoch Times)


Sju Falun Gong-utövare greps av polis i samband med att de gjorde qigong-övningar i en park i Singapore den 5 oktober.

Polis satt handfängsel på fyra av dem och anklagade dem för att ha ”vandaliserat allmän egendom” på grund av att de satt upp affischer på en mur. De tre övriga, som mediterade när polisen kom, fick inga handfängsel eftersom ”meditation är tillåten” enligt polisen.

Polisen har fortfarande kvar passen av de fyra, som är av kinesiskt ursprung. Falun Gong är en andlig metod, som för närvarande  är förföljd i Kina av det styrande kommunistpartiet. Om utövarna deporteras till Kina är det sannolikt att de utsätts för tortyr. 

I Singapore har Falun Gong-utövarna i flera år dagligen gjort övningar i Esplanadparken, en populär turistattraktion i närheten av Singapore River. De har använt häftmassa för att på muren fästa affischer som illustrerar förföljelsen i Kina. 

Poliserna hävdade att affischerna förstörde muren. Utövarna förklarade att häftmassan inte gör några märken och erbjöd sig att sopa underlaget och städa området varje morgon.

Enligt utövarna satt poliserna handfängsel på de fyra utan någon föregående varning eller tydlig förklaring. Alla sju fördes till polisstationen.

De tre utövare som mediterade vid polisingripandet ombads skriva uttalanden och uppge personuppgifter innan de släpptes. De övriga fyra, samtliga kinesiska medborgare, kvarhölls på stationen i handfängself för förhör.

Falun Gong-utövarna har uppgett att de släpptes från polisstationen kring midnatt, efter att ha hållits inlåsta i drygt 14 timmar.

Översatt från engelska (fortsättning följer): http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/23680/


Efter att poliserna konfiskerat affischerna. (Foto: Mingguo Sun/The Epoch Times)

Efter att poliserna konfiskerat affischerna. (Foto: Mingguo Sun/The Epoch Times)