Pianist: "Det var min största glädje att få se Shen Yun”
Pianisten Andreas Seipp imponerades på flera sätt av Shen Yuns föreställning, men mest av allt berördes han av pianospelet. (Foto: Med tillstånd av NTD Television)


Andreas Seipp är pianist och uppträder i olika sammanhang, som kammarmusiker, ackompanjatör vid Kölns Opera och som musiklärare på ett gymnasium i Köln i Tyskland. På lördagkväll den 30 mars såg han den New York-baserade Shen Yun Performing Arts New York Company’s föreställning i Frankfurts Jahrhunderthalle.

Andreas Seipp köpte en biljett till Shen Yun efter att ha läst om föreställningen på Shen Yuns hemsida: ”En föreställning av Shen Yun presenterar världens främsta klassiskt utbildade dansare, en unik orkester som sammanför öst och väst, samt bländande animerade bakgrundsprojektioner vilket tillsammans skapar en spektakulär föreställning.”

– Jag är imponerad av denna underbara show, den unika orkestern och den fantastiska koreografin, sade Andreas Seipp och fortsatte;

– De musikaliska arrangemangen kan räknas som världsklass – särskilt blandningen av kinesiska och europeiska instrument som arbetar i sådan samklang och skapar en harmoni av ljud.”

”Tenorer, sopraner och andra prisbelönta sångare utför piano-ackompanjerade solosånger tillsammans med en återkommande favorit – den berörande melodin från den tvåsträngade erhun, även känd som den kinesiska violinen”, uppger Shen Yun på sin hemsida.

”Det var min största glädje att få se Shen Yun”, tillade Andreas Seipp.

Shen Yuns animerade bakgrundsprojektioner presenterar för publiken alla sångtexterna, samt landskap, djupa skogar, himmelska paradis och mongoliska prärier; allt för att intensifiera upplevelsen av föreställningen på scenen.

Musikern lyssnade mycket noga när hans instrument spelades.
– Jag lyssnade inte enbart på sopranen, mina ögon och öron var öppna för pianisten som ackompanjerade sångaren. Det var en fantastisk pianodebut, sade Seipp.

Varje år presenterar Shen Yun en helt ny uppsättning med danser, sånger och musikstycken.

– När det gäller orkestern
måste jag upprepa att de uppvisade stor harmoni, och så när man får veta att de var alla nya kompositioner – imponerande, sade han.

”I en samling korta scener förflyttas publiken från Himalaya till tropiska sjölandskap, från legender om kulturens skapelse för 5000 år sedan fram till berättelsen om Falun Dafa i Kina idag, från de högsta himlavalven ner till dammiga platåer i Mittens rike”, kan man vidare läsa på Shen Yuns hemsida.

– Jag kom ensam ikväll och kommer att berätta för alla i glödande ordalag om vad jag fått uppleva i kväll, avslutade Seipp.

– Jag kommer att nämna de olika scenerna, färgerna och folkdanserna och få dem att önska att de skulle ha kommit med till kvällens föreställning.

NTD Television rapporterade.

Den New York- baserade Shen Yun Performing Arts, turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur. På lördag den 6 april har Shen Yun en föreställning i Linköping på Koncert & Kongress och den 8 9 april föreställningar i Stockholm på Cirkus, Djurgården.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till shen Yun Performing arts.

Översatt från engelska.