Philadelphia först ut på Spectaculars världsturné
Tom och Kim Singer från Philadelphia planerar att resa till Kina. De kom för att lära sig mer om den kinesiska kulturen. (Foto: Epoch Times)


Först ut som värd för Chinese Spectaculars världsturné, blev staden Philadelphia, i USA i helgen.

Traditionell kinesisk kultur skulle kunna bli en ny kunskapsgren på Philadelphias konstuniversitet, med tanke på mottagandet för Divine Performing Arts kinesiska nyårsgala i den nyrenoverade Merriam Theater 4 -6 januari 2008. Teatern var första anhalt på en världsturné som pågår till i mars.

Invigningen av galaföreställningarna satte ribban högt för kvällens föreställning. Delstatsguvernörens hustru och tillika ordförande för Avenue of the Arts i Pennsylvania, Marjorie O. Rendell, uttryckte sin förtjusning över att ha möjlighet att delta. Hon åtföljdes av Kenneth Wong, rådgivare och representant för kommissionen för Americans & Pacific Islanders, som tillkännagav sin proklamation för att hedra showen.

Systemintentent Rich Adams med hustrun Bobbie, fanns i publiken.

– Vi uppskattade den mycket. Musiken, dräkterna, trummorna, färgerna sade Rich och Bobbie fortsatte:

– Jag är själv artist, så jag tyckte mycket om dräkterna. Det är första gången jag ser en sådan här show. Musiken var mycket bra. Jag gillade speciellt det två-strängade instumentet [erhun].

Arkitekten Tom Singer, med hustrun Kim, också de från Philadelphia, sade:

Dean Hampson, till vardags, ilbud med hustrun Kay, lärare, från Philadelphia, sade,

– Vi tyckte det var utmärkt. Dräkterna är vackra. Jag gillade dansen med de långa ärmarna och trummorna. Allting var mycket fascinerande. De vackraste kostymer jag någonsin sett! Jag har en vän som bor söder om Peking som besökte oss nyligen. Vi gick för att se det kinesiska nyårsprogrammet i Delaware, men det var inte alls lika vackert och magnifikt som detta.

Tom Stanley, praktikant på turistbladet ”Where”, i Conshohocken, sade:

– Visuellt överväldigande! som amerikan, går jag inte vanligtvis och ser sådant här. Jag blev särskilt förtjust i Tangdynasti- trummorna.

Sharon Taylor, huvudsamordnare för S:t Georges läns polisdepartement, var mer än imponerad:

– Detta var veckans höjdpunkt. För varje show, tror man att man sett det mest vackra och talangfulla men detta toppar allt jag tidigare sett. Jag är så glad att jag blev inbjuden.

Molly McCoy, psykoterapeut från Philadelphia, gav sin man galabiljetten i gåva. Hennes man Dave Fortin, undervisar på St. Joseph Prep i Philadelphia i ämnen som världskultur.

– Det var härligt och jag ska lägga detta till den kinesiska delen i undervisningen.

Eftersom han undervisar förstaårselever kunde han lätt förstå dramat med två unga män som gör en god gärning i ett Buddisttempel.

– Detta är en föreställning för alla åldrar, menade Molly.

Bearbetad utifrån originalversion: http://en.epochtimes.com/news/8-1-5/63647.html