Petitionär försökte ta sitt liv framför högsta folkdomstolen
Protesterna mot tvångsvräkningar inför OS skördar offer. På bilden en 70-årig kvinna med sin petition mot tvångsvräkning. (Foto: The Epoch Times)


En petitionär försökte begå självmord utanför Pekings högsta folkdomstol på eftermiddagen den 25 februari. Nationella folkkongressen och den politiska konsultativa kongressen som hålls nu gör att människor kommer i stora antal från hela Kina i hopp om att dra till sig uppmärksamhet från såväl allmänheten som myndigheterna för de orättvisor de utsatts för.

En petitionär vid namn Zhao berättade hur han bevittnat hur en funktionär vid en kontrollpunkt misshandlade den 49-årige petitionären Huang Yurong och tog hans ägodelar. Strax därefter tog Huang gift utanför domstolen och svimmade. Ambulansen kom och körde honom till ett lokalt sjukhus där man vägrade ta emot honom. Han skickades i stället till Pekings sjukhus nummer 307.

En annan petitionär vid namn Liu berättade för Epoch Times reporter att Huang kom från Meizuou i Guangdongprovinsen. Förgiftningsincidenten ägde rum vid 15-tiden. Polisen ringde efter ambulans. Yu Kuangchung, en petitionär från Xinjiang berättade att han såg hur Huang misshandlades av funktionären vid kontrollpunkten och hur Huang sedan tog gift och föll ihop på marken. Enligt honom såg Huang ut som att han då redan var död.

Huang är inte det enda offret för Pekings högsta domstols våldsutövning. På eftermiddagen den 4 februari dog Li Guifen av den misshandel hon utsattes för utanför södra Pekings högsta folkdomstol. Li var handikappad och tog sig fram genom att gå på knäna. I mer än tio år hade hon rest till Peking för att driva sitt ärende. Hon dödades av en funktionär vid en kontrollpunkt, men inga övriga detaljer är kända.

Det beräknas att fler petitionärer kommer att komma till Peking under tiden som de två konferenserna äger rum. Dussintals offer för de tvångsvräkningar som genomförts i Liuzhou i Guangxiprovinsen och fler än 30 personer från nordöstra Kina har nyligen varit i Peking igen efter det kinesiska nyåret.

De sade att om deras problem inte löses innan OS vet de inte hur länge det kan dra ut på tiden. De påpekade att de båda konferenserna är deras sista hopp. De hoppas att de orättvisor de utsatts för kan dra till sig uppmärksamhet från de högre myndigheterna som deltar i konferenserna.

Det har kommit till Epoch Times kännedom att det kinesiska kommunistpartiet tänker genomföra en omfattande upprensning bland petitionärer, människorättskämpar och dissidenter i Peking för att se till att de båda konferenserna och OS kan genomföras på ett friktionsfritt sätt.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-1/66825.html