Peter Fonda 71 år "still going strong"
Peter Fonda vid Venedigs filmfestival. (Foto: AFP/Gabriel Bouys)


Den 23 februari 2011 fyllde skådespelaren Peter Fonda 71 år och han är fortfarande verksam inom filmen. Han håller nu på att spela in filmen ”Banker to the Poor” som bygger på boken med samma namn. Filmen handlar om en mans drömmar att kunna låna ut pengar till fattiga i Bangladesh.

Under nästan hela sextiotalet spelade Peter Fonda med i olika amerikanska tv-serier och mindre kommersiella succéer. Det stora genombrottet kom med Easy Rider tillsammans med skådespelaren Dennis Hopper, som regisserade filmen. Peter Fonda producerade och de skrev den tillsammans.

Easy Rider handlar om två motorcykelkillar på väg till den stora musikfestivalen Mardi Gras. På vägen möter de liftare, en full advokat spelad av Jack Nicholson, en fängelsecell och ser en vän möta döden.

Sedan 1962 har Peter Fonda fram till i dag medverkat i 92 produktioner allt ifrån kultfilmer, som Easy rider (1969), till kommersiella filmer, som Resan till jordens medelpunkt (2008), och han är fortfarande en väl anlitad skådespelare.