PETA dödar de flesta djuren de räddar
En aktion av PETA i Berlin den 16 januari utanför Jordbruksdepartementet, i protest mot vissa typer av burar för äggvärpande höns. (Foto: AFP PHOTO JOHN MACDOUGALL


En djurrättsgrupp har anklagats för att döda nästan alla de hundar och katter de räddar för sjukvård.

PETA är känt för att använda nakenmodeller som protest mot pälshandeln på storgator och för att de stöttas av kändisar som Pink.

Nu anklagas gruppen för att ha dödat 2 981 av 3 061 ”kamratdjur” som de räddade under 2006.

En talesman för Centre for Consumer Freedom (CCF), som sammanställde undersökningen, säger:

– Djurälskare måste vara upprörda. Det finns tusentals lönande djurskyddscenter som förtjänar support. PETA är inte ett av dem. Graden av PETA:s lurendrejeri är helt enkelt förbluffande.

CCF är en PR-grupp som skapats för att gripa sig an vad de anser vara ”en växande junta av matpoliser, hälsofanatiker, militanta aktivister, obehörig byråkratisk inblandning och våldsamma radikaler som tror att de vet ‘vad som är bäst för dig.'”

En talesperson för PETA menar att CCF:s uttalande är ”fullt med falsk information” men bestred inte siffran 97,4 procent.

– PETA i USA gör ingen hemlighet av att de behöver ta livet av de flesta djuren de tar in. PETA:s steriliserings-/kastreringsklinik kämpar med att reducera kamratdjurens överpopulation genom gratis- och lågkostnadsservice och steriliserade enbart under förra året över 6 300 djur, berättar hon.

– Till skillnad från andra djurskyddscenter tar PETA in de allra värsta fallen och erbjuder service till samhället, vilket inkluderar en fridfull, smärtfri död åt äldre, plågade eller skadade kamratdjur.

– Många av djuren som ses i PETA:s djurvårdsprotokoll tog man livet av på dess ”människokamraters” förfrågan.

– PETA i USA överför rutinmässigt de mest adopterbara djuren till ett lokalt tillträdescenter så att de djuren har en chans att få ett kärleksfullt permanent hem.