Personalchef: "Vackra färger och tyger - och fantastisk dans så klart!"
Gunilla Jernberg såg Shen Yuns föreställning den 5 april, på Cirkus i Stockholm. (Foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times)


Gunilla Jernberg, var en av de som såg Shen Yuns skärtorsdagsföreställning på Cirkus. Hon tyckte mycket om både kläderna och danserna:

– Mycket vackra färger och tyger – och fantastisk dans, så klart!

Gunilla Jernberg, som vanligen arbetar som personalchef, tyckte också att föreställningen visade upp en ny aspekt av Kina:

-En sida man inte ser annars, väldigt vackert porträtterat, sade hon.

Hon lade också märke till samspelet mellan dansarna:

– Och att alla verkade lika stora, man måste sy upp klänningar så att de passar alla, sade Jernberg.  

På Shen Yuns hemsida kan man läsa mer om artisternas kläder, där står till exempel: ”Vi skräddarsyr och återskapar hundratals nya plagg varje säsong. Varje detalj beaktas noga och är ett resultat av konstnärlig inspiration och omsorgsfull finish”.

Med tanke på de starka applåderna under showen uppskattade dagen spublik dansen ”Snöflingor välkomnar våren” särskilt mycket. I den använde sig dansarna av vita paljettprydda näsdukar liknande snöflingor, vilka snurrades runt, virvlades, kastades upp i luften och mellan dansarna. Den digitala bakgrundsprojektionen visade samtidigt animerade snöflingor som sakta singlade ner över en kombination av vackra snölandskap blandat med tidiga rosafärgade vårblommor.

– Vacker dans, jag fokuserade mest på dansen och på kläderna, sade Gunilla Jernberg.

Danserna som sågs under föreställningen var av stor varitaion då de innehöll allt från den mycket uttrycksfulla och precisa formen, klassisk kinesisk dans samt folkdans och etniska danser från kinas olika regioner, iförda motsvarande illustrativa och representativa dräkter.

Yvonne Kleberg & Veronica Örfelth rapporterade.

Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. 

Europaturnén år 2012 har sin sista föreställning på Cirkus i Stockholm i morgon eftermiddag. Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum:
sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.