Pepparmyntste gör naturliga underverk
Pepparmyntste är ett naturligt och traditionellt sätt att rena och ge energi till kroppen.


Om du blir erbjuden en kopp pepparmyntste efter maten, ta då emot det som en gåva. Det gör mer än att friska upp andedräkten.

Pepparmyntste kan förebygga det som är mer pinsamt än dålig andedräkt – nämligen gaser. Dessutom är denna aromatiska ört koffeinfri och kan lugna diarré, minska nästäppa, lindra ömma muskler och behandla ”känslig tarm”.

Pepparmynta är också användbart för att öka cirkulationen och lindra nervositet, insomningsbesvär, huvudvärk, feber, pre-menstruella besvär, stress och spänningar. Den kan hjälpa att smälta maten och lindra magont.

Naturligt husapotek hjälper mot infektioner och värk

Även om pepparmyntste är koffeinfritt är det en utsökt energigivare. Nästa gång du känner dig frustrerad över att ha sovit för lite eller arbetat för mycket, prova att ta en kopp och se hur det känns.

Eftersom pepparmynta har en antiseptisk effekt är pepparmyntste mycket bra när det gäller att behandla förkylningar. Den verkar lindrande även på huvudvärk som orsakats av matsmältningsproblem eller feber. Pepparmynta kan få dig att må bättre på nolltid.

Passa på att andas in doften medan du dricker teet. Värmen hjälper till att öppna bihålorna och smaken av mynta livar upp dina smaklökar.

Så njut av en eller två härliga koppar varmt pepparmyntste och av den underbara välgörande doften!

Avslutningsvis ett varningens ord: Pepparmynta kan ibland orsaka en kvävningsreaktion hos små barn. För att vara på den säkra sidan – undvik att ge det till barn under fem års ålder.

Huang är läkare i traditionell kinesisk medicin med examen från Samra University of Oriental Medicine och är diplomerad akupunktör från California State Board of Medical Quality Assurance. Hon har sin praktik i San Diego, Kalifornien.

Nio skäl till att dricka citronvatten på morgonen

Nio bra sätt använda lavendel