Paul Potts sjöng för Eskilstuna
Paul Potts från Bristol, görande det han älskar mest, på en scen i Eskilstuna. (Foto: Anders Ericsson/Epoch Times)


En varm sommarkväll, en underbar miljö med skön sång och musik. Det var torsdagskvällens ingredienser när Paul Potts med symfoniorkester och Linda Lampelius gästade Sundbyholms slott utanför Eskilstuna för en kvällskonsert.

Paul Potts har gjort en fantastisk karriär sedan han vann den engelska tävlingen ”Britain´s Got Talent” i juni 2007. Som segrare i tävlingen fick han den 7 december vara med i ett vip-uppträdande för Hennes Kungliga Majestät Drottningen Elisabeth på den kungliga nationalscenen ”Royal Variety Performance”. ”Äntligen gör jag det, som jag känner att jag är satt på jorden för att göra, något som jag älskar och som ger mig glädje” sade Paul Potts då.

Pauls liv förändrades efter segern. Från det att han köpte en kostym för 350 kr på det lokala varuhuset före den första uttagningen på ”Cardiff Stage” har han nu blivit en firad sångare som hittills har uppträtt på 78 platser över världen.


Linda Lampelius spelade för den entusiastiska publiken vid Sundbyholms slott. (Foto: Anders Ericsson/Epoch Times)

Linda Lampelius spelade för den entusiastiska publiken vid Sundbyholms slott. (Foto: Anders Ericsson/Epoch Times)

Han började som påfyllare på en stormarknad och arbetade därefter, tills helt nyligen, som telefonförsäljare. Sedan barnsben har musiken varit hans stora intresse. Parallellt med sitt arbete har han utvecklat sin sång och 2001 deltog han i en ”Master class” hos Pavarotti.

Konserten bestod av en varierad samling låtar, som, i kombination med Paul Potts röst, värmde publiken.

Linda Lampelius avslutade med medryckande fart och känsla. Först ett långt csardasnummer tillsammans med orkestern, och därefter en finsk klassiker, ”Säkenjärvipolka”.

Paul avrundade med sångerna ”Where do I begin” och ”Time to say goodbye”. Han fick stående ovationer från en mångtusenhövdad publik som applåderade tills han återkom för ett extranummer.

Före avslutningsnumren tackade han ödmjukt alla som kommit, eller köpt hans musik, för att det gör det möjligt för honom att göra det han älskar mest, nämligen att sjunga. Han sade också att han uppträtt på många scener men ingen så vacker som denna på Sundbyholm Slott. Att få stå här och sjunga och samtidigt se solnedgången det var ett privilegium tyckte Paul.

Paul Potts Sverigeturné avslutas i Göteborg den 26 juli på Slottsskogsvallen i Göteborg.