Partinatur på Kissena Boulevard
En ung mor i Flushing omringas och blir svuren åt – ett exempel på kommunistpartiets natur. (Dayin Chen/Epoch Times)


Ibland kan ett enstaka foto fånga ögonblicket som leder till kärnan i en komplicerad händelse. Ett sådant foto togs för någon månad sedan.

På fotot finns en ung kinesisk mor i nöd – man kan se hennes högra hand på en barnvagn, hon verkar vända sig mot det enda icke-kinesiska ansiktet i folkmassan. En svart man som blickar ner på henne.

Ögonblicket innan det här fotot togs hade en grupp kinesiska män samlats runt henne och skrikit förolämpningar och svordomar åt henne på kinesiska.

Den unga mamman är en Falun Gong-utövare och många av de män som omger henne ingår i en mobb som den kinesiske generalkonsuln i New York, enligt källor uppmuntrat till.

Fotot togs av Epoch Times reporter Dayin Chen, på Kissena Boulevard, som är huvudgatan i området Flushing (China Town), New York, ett kvarter med hundratusentals invånare.

Sedan mitten av maj har friden i Flushing störts av organiserade försök att skrämma och ibland handgripligen överfalla Falun Gong-utövare som begett sig dit för att stödja kineser att träda ur det kinesiska kommunistpartiet (KKP).

Hur kan vuxna män i tider av fred och välstånd samlas på en allmän gata för att trakassera en oskyddad, ung mor med barnvagn?

Kineserna talar om något som kallas “partikultur”. Det kanske mest skrämmande exemplet på partikulturens kraft inträffade under Kulturrevolutionen, då studenter kunde förnedra och tortera lärare, barn kunde lämna upplysningar till myndigheterna om sina föräldrar.

I Nio” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/news/8-6-19/72069.html