Parlamentsledamot om Shen Yun: ”Helt utsökt”
Parlamentsledamoten Graham Perrett deltog på Shen Yun Performing Arts premiär på Konserthuset i Brisbane, Australien den 3 februari, 2015. (Foto: Laurel Andress / Epoch Times) Television)


"Fantastiskt", sade Graham Perrett, parlamentsledamot, när han deltog på Shen Yun Performing Arts premiär på Konserthuset i Brisbane den 3 februari.

Graham Perrett har sett New York-baserade Shen Yun tidigare i både Brisbane och Canberra. Han sade att han älskade föreställningen och kände att den var ännu bättre än förra gången. 

– Mycket imponerande!, sade han, jag ser fram emot att se nästa års föreställning som jag känner kommer att bli än mer intressant och underhållande.

Han sade att alla talar om Shen Yun och varje år vill fler och fler människor uppleva föreställningen

– Jag har hört folk prata om det i San Francisco och definitivt här i Australien. Så det är verkligen en spektakulär händelse som är mycket gripande, helt övertygande, och bra underhållning, sade han.

I hjärtat av Shen Yuns föreställningar finns klassisk kinesisk dans men inkluderar även folkmusik och etnisk dans samt berättelsebaserade danser som spänner över Kinas fem årtusenden av kultur och historia.

Som Shen Yuns hemsida beskriver: "Genom musikens och dansens universella språk väver Shen Yun en underbar gobeläng av himmelska sfärer och gamla legender, såväl som epos om dagens hjältar, och tar med dig på en resa genom 5000 år av kinesisk kultur. Dess bländande skönhet och otroliga energi är både upplyftande och inspirerade för publiken.”

Graham Perrett kände sig upplyft efter att ha sett föreställningen, och tyckte särskilt om glimtarna från Kinas långa historia och de hisnande scener som visades inför hans ögon.

– Otroligt! Tidsresan mellan 5000 år och den moderna tiden mellan Tibet och de mongoliska slätterna, havet, byarna – underbart, stort samspel mellan modern teknik och de gamla danserna. Det har varit väldigt spektakulärt, sade han.

Shen Yun använder digitala bakgrunder med den senaste teknologin, vilket , ”skapar.. livfulla animerade miljöer som vidgar scenen och förflyttar publiken till en värld där himmel och jord förenas”, förklaras det webbsidan.

”Bakgrundsprojektionerna är magiska fönster till vitt skilda världar. Från de vidsträckta, öppna grässlätterna i en dans, till den värdiga elegansen i Tangdynastins paviljonger i en annan; från dammiga gula slagfält till tropiska stränder, från Himalayas toppar till pittoreska vyer från Gula flodens deltaland – det finns inga gränser för hur den digitala projektionen kan expandera och förvandla scenen.”

Den unika orkestern för samman traditionella kinesiska och klassiska västerländska instrument som spelar originalkompositioner är en annan funktion som många i publiken uppskattar. Graham Perrett var inget undantag.

– Även musiken tar dig med på en resa. Musiken är förmodligen den del som på ett perfekt sätt kompletterar det visuella, sade han.

Graham Perrett tyckte att Shen Yun har ett moraliskt budskap till världens människor, ett budskap som är både universellt och evigt.

– En bra historia är en tidlös berättelse och uppenbarligen en strävan för att hitta ett liv som har ett syfte, ett liv som har värdighet, ett liv som är ädelt. Det är uppenbarligen en stor del av föreställningen ikväll och jag tror att oavsett var du bor i världen, så kan du höra det budskapet.

På Shen Yuns webbsida kan man läsa: "Principer såsom välvilja och rättvisa, anständighet och visdom, respekt för himlen, och gudomlig vedergällning, allt kommer till liv över publiken. Härrör från konfucianismen, buddhismen och taoismen, dessa ideal är essensen av traditionell kinesisk kultur."

Perrett sade att Shen Yun var mer än "helt utsökt" underhållning.

– Jag lärde mig nya saker i varenda dans jag såg ikväll. Den är underhållande, men också pedagogisk, sade han.

Perrett sade att han skulle "absolut, absolut", rekommendera Shen Yun till alla.

NTD Television och Leigh Smith rapporterade.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra danskompanier som uppträder samtidigt runt om i världen. Shen Yuns Europaturné börjar den 26 – 28 februari i  Genève, Schweiz. Danskompaniet  kommer till Stockholm, Cirkus den 4-7 april 2015. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.