Parad i Hongkong stödjer utträden ur kinesiska kommunistpartiet
En stor parad hölls i Hongkong den 30 september. Tanken bakom den var att sörja det kinesiska kommunistpartiets (KKP) tyranni i Kina och stödja dem som valt att lämna partiet och dess organisationer. (Foto: Li Ming/The Epoch Times)


Den 30 september anordnade Hongkongs servicenter för att lämna KKP och Epoch Times en parad för att uppmärksamma att över 27 miljoner kineser lämnat KKP och dess organisationer. I paraden gick demokratiaktivister, människor från olika trosinriktningar och människor som drabbats av KKP:s tyranni.

Szeto Wah, ordförande för organisationen Hongkong-alliansen för stöd åt patriotiska demokratiska rörelser i Kina, höll det första talet. Han lade särskild tonvikt vid de 27 miljoner som lämnat KKP, KKP:s ungdomsgrupp och KKP:s unga pionjärer.


Många åskådare filmade händelsen. (Foto: Pan Jingqiao/The Epoch Times)

Många åskådare filmade händelsen. (Foto: Pan Jingqiao/The Epoch Times)

Jia Jia, tidigare ordförande för Shanxiprovinsens Vetenskaps- och teknologiförening höll tal. Jia lämnade KKP i oktober förra året och bor för närvarande i Indonesien

– Den första oktober är ett katastrofalt datum för det kinesiska folket. Det är den dag då KKP tog kontroll över landet. Sedan den 1 oktober 1949 har det kinesiska folket fallit ner i djupa och oändligt långvariga svårigheter. Varje parad för att stödja dem som träder ut ur KKP visar ännu ett steg där det kinesiska folket genom fredfull strävan går mot seger, sade Jia.

– Det som visats och sagts i dag är väldigt viktigt, oerhört värdefullt och helt sant. Vårt uppdrag är rättfärdigt och barmhärtigt och vår strävan kommer säkerligen att skapa en stor förändring, sade pastor Fung Chi Wood till dem som samlats vid aktiviteten.

– Behandla inte KKP som något starkt eller kraftfullt. När KKP verkligen kollapsar kommer det att gå på ett ögonblick, sade Chen Shi, ett offer för KKP:s antihögerkampanj.

Chen pekade på alla de grupper som tidigare under dagen protesterat mot Burmas militärregims förtryck av folket framför KKP:s konsulat i Hongkong.

– Detta handlar om Burmas militärregim så varför protestera utanför KKP:s kontor? Det beror på att Burmas militärregim får stöd av KKP. På samma sätt stödjer KKP de ansvariga för folkmordet i Sudan, sade Chen.

En annan person med namnet Chen delade med sig av sin syn på paraden:

– Jag har sett dessa parader många gånger och tycker att dessa människor är väldigt modiga.

Efter aktiviteten hölls en parad av det marscherande bandet Tianguo som vandrade genom Hongkong och avslutade marschen utanför Hongkongs kulturcenter vid Tsimshatsui.

Översatt från version