Par som sökte sin försvunna dotter hjälpte tolv andra barn


För 24 år sedan försvann det kinesiska paret Fu Haihes sjuåriga dotter Yanhong. Sedan dess har paret rest över 10 000 mil och spenderat mer än 80 000 yuan i sitt sökande efter henne. Fastän de ännu inte funnit Yanhong så har de hjälpt tolv andra barn att återförenas med sina familjer.

Enligt Dahe News så lämnade Fu Yanhong från Hebi i Henanprovinsen sitt hem på morgonen den 7 oktober 1982, iförd ett par nya, gula byxor och en blus med ett blomstertryck på som hennes mor just hade sytt åt henne. Precis innan hon gick sade hon till sin far att hon ville ha en sharonfrukt. Medan hon var borta gick Fu Haihe till marknaden och köpte några sharonfrukter och väntade sedan på att hans dotter skulle komma hem och äta lunch.

Vem kunde veta att denna väntan skulle pågå i 24 år? På vägen hem försvann Fu Yanhong mystiskt. För att ge sig själv hopp köpte Fu Haihe en påse konstgjorda sharonfrukter; när han saknar sin dotter betraktar han de färggranna frukterna.

Fu Haihe är nu 70 år gammal och närhelst han talar om sin dotter rinner tårarna.

– Om min dotter fortfarande lever så blir hon 31 år i år.

Påsen med sharonfrukter innehåller inte bara minnen utan också hopp och motivationen att söka vidare.

Paret Fu Haihe var förvissade att de skulle finna sin dotter. De reste vida omkring för att leta efter henne. För att hålla nere kostnaderna gjorde de om två cyklar till en tandemcykel.

Under det senaste tjugotalet år har de rest till många platser. Från Hebei till Shanxi, från Shandong till Anhui, och överallt de varit har de frågat om adopterade barn i området.

De kan inte ens minnas hur många par skor de slitit ut, men de 42 förbrukade cyklarna i deras trädgård är en tyst påminnelse om deras mödor.

En dag under 1983 berättade en person för paret att en familj i området Qi i Hebi hade skaffat ett barn från en okänd källa. När han fick höra detta begav sig Fu genast till Qi. Barnet visade sig vara en treårig pojke. När Fu återvände hem fick han redan på att en familj som bodde i en förort till Hebi, och som hade efternamnet Li, hade förlorat  sin pojke. Beskrivningen av pojken stämde bra in på barnet han just sett. Paret Fu skyndade till familjen Li och berättade för dem om pojken i Hebi. Familjen Li återförenades sedermera med sitt barn.

Vid ett annat tillfälle fick de höra att en familj i Jun-området hade köpt ett barn. De undersökte saken och fann att barnet var en pojke från Peking. De skrev hastigt ett brev till Pekings allmänna säkerhetsministerium. Polisen kom och räddade barnet och förde honom till hans familj.

Sammanlagt har paret Fu hittat eller kommit över information om tolv försvunna barn, men deras dotter var inte ett av dem.

Det har gått 24 år sedan deras dotter försvann. Nu bär det gamla paret omkring på det enda foto de har av Yanhong, taget när hon var sex år . Hennes mor sade:

– Jag är säker på att min dotter är gift nu. Jag önskar att jag kunde träffa henne igen, klappa henne på huvudet och höra henne kalla mig ‘mamma’.

http://www.theepochtimes.com/news/6-6-26/43194.html