Pappersmode - pappers potential är gränslös
Pappersklänning (Skärmdump av Epoch video)


Föremål tillverkade eller inspirerade av papper håller på att upphöjas till konstnärliga nivåer. Vare sig plisserat eller utklippt, är tryck av uråldrigt medium ett material med modern design. (Av: Sylvia Rupani-Smith från The New York Times.)

Gareth Pugh, en av flera designers, hänvisar till papper i sitt senaste arbete. Mönstren är inspirerade av skarpa linjer som vikt papper får. Diors vårcouture som inkluderade sidenklänningar, hade antydningar om klippta pappersmönster, medan Christopher Kanes mantel antydde invecklad pappersorigami.

Utanför catwalken har papper blivit ett populärt medium med en konstruktion av innovativa sittkoncept. Vissa använder skikt av papper som tebord och andra använder papper till och med som delar av byggnadsarkitekturen.

Papper har också gett konstnärer otaliga möjligheter. De skapar papperstekniska projekt samtidigt som de formar papper till spektakulära bilder.

Vi känner till djurhuvuden klippta av papper eller papperskläder från gamla böcker. Bokskulpturer av konstnären Stephen Doyle, och fotografen Eric Bomans nyligen publicerade bok om viktorianska pappersklipp, undersöker mer välbekanta användningar av mediet, samtidigt som de påminner oss om att papprets uttrycksfulla potential är gränslös.

Se video här