Översvämningsoffer i Saudiarabien får ersättning
Människor strandsatta i det översvämmade området i den saudiska staden Jidda i Röda havsområdet, den 25 november, 2009 (foto: AFP/Getty Images)


De som överlevde översvämningen som dödade flera hundra personer i Saudiarabien förra veckan kommer att få ersättning från lokala myndigheter.

Myndigheter i Jeddah kommer att betala de familjer som drabbades av översvämningen 2 400 riyals (4 460 kr) i veckan och även stå för kostnaderna för sjukhusvård för de överlevande.

Det skedde efter ett inlägg av kung Abdullah, rapporterade den saudiska nyhetstidningen Arab News.

– Den statliga bostadskommittén har skänkt nya lägenheter till 2 186 personer som har fått sina hus förstörda eller skadade av översvämningen, säger Abdullah Al-Amri, talesman för civilförsvaret i Makkah till tidningen.

– Kommittén försöker också att hitta boende till de övriga offren, tillade han.

Regnet och stormen kom dagen innan den årliga pilgrimsfärden, Haj, började, då tusentals muslimer från hela världen sammanstrålar i oljestaten för att fira Eid al-Adha.

Många av offren fastnade i sina bilar och drunknade i nära två meter djupt vatten. Räddningsoperationen i Jeddah pågår fortfarande.

Jeddahs guvernör Prince Mishaal bin Majed har uppmanat de lokala myndigheterna att återställa elektriciteten till regionen och att forsla bort högarna med skräp som orsakats av översvämningarna

 

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/25815/