Översättare såg glädje hos Shen Yun
Johann Rosseel och Anne Billiet, ägare till en översättningsbyrå. (Foto: Nina Hamrle/The Epoch Times)


Johann Rosseel och Anne Billiet driver en översättningsbyrå och såg den sista av Shen Yuns föreställningar i Brügge den 10:e mars. Båda var mycket imponerade. De satt på första raden och i pausen bad de dirigenten för Shen Yun Touring Companys orkester om en autograf.

– Jag tycker om koreografin hos danserna och också de pyttesmå stegen som de kvinnliga dansarna gjorde. Deras rörelser var så flytande, de gled över golvet, säger Rosseel och ler med hela ansiktet.

– Det finaste numret tyckte jag var damerna med korta kjolar och silverarbete, fortsätter han.

Dansen ”In a Miao Village” handlar om en av Kinas äldsta etniska grupper, Miao-folket, som är känt för sina välarbetade huvudbonader och utsmyckningar i silver. Klingande bjällror och veckade kjolar kombinerar ljud och färg när artisterna visar upp den här karaktäristiska folkdansen.

Båda hade kikare med sig eftersom de ville se ansiktena på dansarna.

– Jag är mycket glad över leendena hos dansarna. De såg väldigt glada ut. Jag tycker om när kvinnor ler, säger Rosseel.

Dessutom var han mycket imponerad av 3D-bakgrunden:

– Det var fantastiskt hur danserna och bakgrunden gick in i varandra. Danserna var fantastiska med alla de färgerna. Det var nytt för mig, jag har aldrig sett något liknande förut.

Billiet, som också är körledare på fritiden, är mycket intresserad av andra kulturer.

– Kultur är ett sätt att uttrycka sig på, jag är mycket öppen för det och vill se det. Dansarna var underbara, de dansade mycket bra. Och dräkterna var så vackra, säger Billiet.

En känsla som Billiet alltid kommer att minnas var:

– Jag berördes av förföljelsen, som fortfarande pågår i landet. Det är mycket viktigt att publiken får veta om den. Det är ett budskap till oss och inte bara underhållning. Det är viktigt för oss i Väst att veta vad som verkligen händer i Kina, för att få veta hur det egentligen är att bo i Kina.

Billiet syftade på numret “Nothing Can Block the Divine Path and Astounding Conviction”, som skildrar den pågående förföljelsen av Falun Dafa, som är en fredlig meditationsmetod.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/
http://stockholm-show.se/

Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/31293/