Överlevare efter skalvet sörjer förlusten av sina anhöriga


Överlevande efter jordbävningen i det drabbade Yushu-häradet sörjde sina döda släktingar allteftersom hoppet om att hitta fler överlevande minskade. Dödssiffran efter skalvet som mätte 6,9 på Richterskalan klättrade från 617 till 760 på bara en dag.

En av de överlevande, Chenlin Cuoma, förlorade sin mor i skalven.

| Titta på NTDTV |

– Jag tänker på min mor, men jag måste kontrollera mig och inte gråta. Jag kan bara be för hennes säkerhet i livet efter detta. Vi kan inte göra annat än att be för dem som dog i jordbävningen den 14 april. Sedan den dagen jag förlorade henne kan jag bara önska att hon kommer till himlen och inte tänker på något annat eller ångrar något, sade Chenlin Cuoma.

Den tibetanske munken Galang förlorade sin familj. Hans svåger och brorson tros ligga begravda under bråten efter sitt sammanrasade hem.

– Jag kan inte beskriva mina känslor just nu. Så många människor i det här området dog, så jag känner mig mycket ledsen och full av sorg. Men det finns inget att göra, de är alla döda, låt oss bara låta saken bero.

Jordbävningen raserade hundratals hem, skolor och tibetanska kloster.

Några tibetaner från området säger att dödssiffran är ännu högre än den rapporterade och att många har dött utan att ha räknats officiellt.

Den verkliga dödssiffran är fortfarande oklar, men skadorna drabbade främst Gyegu, där de flesta av Yushu-häradets hundratusen invånare bor.

Skalvet hade sitt epicentrum i bergen som skiljer den sydvästra provinsen Qinghai från den autonoma regionen Tibet.

Översatt från engelska: