Övergivna stränder i Australien efter hajattacker
En ensam surfare vågade sig ut på vågorna vid Bondi beach i Sydney, Australien, trots de senate dagarnas hajattacker. (Foto: AFP)


Den populära stranden Bondi beach i Sydney ligger övergiven. Surfskolor ställer in sina lektioner och man gör extra patrulleringar. Den senaste tidens hajattacker har spridit skräck i Australien.

Den senaste tiden har flera våldsamma hajattacker utspelat sig vid Australiens stränder. I Sydney har två stycken inträffat under loppet av två dagar.

Medierna har dominerats av de blodiga historierna och de utförliga berättelserna har satt skräck i människorna som nu har tagit det säkra framför det osäkra för att inte riskera ett möte med en haj.

Daily Telegraph rapporterar att surfskolor har ställt in sina lektioner och livräddare har skärpt bevakningen längs med stränderna.

En som råkat illa ut är surfaren Glenn Orgias som i torsdags blev illa tilltygad av en haj vid Bondi Beach. En av dem som var först på plats efter olyckan för att hjälpa berättar att Glenn Orgias skador såg ut som efter en ”machete-attack”.
 
Den 33-åriga surfaren förlorade en del av sin vänstra arm och fick genomgå en tio timmar lång operation.

Yrkesfiskaren och guiden Craig McGill säger att han aldrig tidigare sett sådan aktivitet av hajar under sin 25- åriga yrkesverksamma tid. Han har också noterat att det har skett en ökning av hajar under senaste fem åren.