Överbefolkat hus brann ned i Dubai
En bild på skadorna efter branden som utbröt på ett härbärge i de gamla kvarteren Naif i Förenade Arabemiratens huvudstad Dubai. (Foto: AFP/ Getty Images)


Elva personer dog när brand utbröt i ett överbefolkat hus i Dubai. 500 indiska gästarbetare  bodde i huset. Enligt vittnen hoppade de boende ut genom fönstren. 

Det var till största delen indiska grovarbetare som levt billigt på härbärget för att kunna skicka hem pengar till sina familjer i hemlandet som drabbades.

Två asiatiska män arresterades och åtalades för att ha brutit mot hälso- och säkerhetsföreskrifter då de hade byggt om den nedbrunna enplansvillan till en mängd små bostadsutrymmen.

– Två mäklare som hyrt villan frågas nu ut angående vissa bostadsarrangemang som gjorts inne i villan, sade Abdul Jaleel Mahdi Mohammed från Dubai-polisen.

De indiska männens ägodelar ligger utrströdda kring det nedbrunna huset. Många av de överlevande är utblottade.

– Jag förvarade min väska med alla mina papper och tillhörigheter här. Det finns inte ett spår av den nu, berättade en man för tidningen The National.

Den indiska ambassaden har inhyst 42 av männen i ett tillfälligt boende i industriområdet Al Qouz i Dubai. De förses med mat, vatten och fickpengar tills det har ordnats med en permanent lösning. Vad som hänt med övriga överlevande är inte känt.

Indiens ambassad kommer att bekosta hemtransporten av de döda kropparna.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/world/fire-rips-through-villa-500-workers-housed-3509.html