"Oslagbar kommunikation utan ord"
Leif Björling, Ole Skarin, Eva Skarin och Inga Björling lärde känna varandra på en golfklubb. Tillsammans fick de en unik upplevelse av kinesisk kultur då Shen Yun Performing Arts kom till huvudstaden den 4 april. (Foto: Frank Zhu/ Epoch Times)


Fyra glada seniorer satt bänkade på främsta raden när Shen Yun gjorde sitt första uppträdande i Sverige under årets Europaturné. Det var första gången de såg den New York-baserade artistgruppen, som för femte året i rad framträdde på Cirkus i Stockholm.

Leif Björling, tidigare chef på SE-banken, fick tillsammans med sin hustru Inga Björling en annorlunda upplevelse denna onsdagkväll. Aldrig tidigare hade de upplevt kinesisk kultur som Shen Yun framför den. Även sällskapet Eva och Ole Skarin upplevde någonting nytt.

– Väldigt olikt det vi är vana vid. Vi har aldrig sett något liknande. Mycket intressant och väldigt vackert! sade Eva Skarin.

Shen Yun tar med sig
sin publik på en resa genom tid och rum i det forna Kina fram tills idag. Med levande musik, klassisk kinesisk dans och danser från olika kinesiska minoritetsgrupper, ger showen en smak av vad den kinesiska kulturen innehåller.

Den klassiska kinesiska dansen, vars historia sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden, fördes enligt Shen Yun Performing Arts hemsida vidare inom det kejserliga hovet och genom teater- och operatraditionen.

Historieprofessorn Ole Skarin, med ett förflutet på Göteborgs Universitet och i IT-branschen, tyckte att föreställningen bar med sig ett viktigt budskap.

– Det här är det rätta sättet att leverera det på, genom sång och dans! Det är helt oslagbart med denna kommunikation utan ord. Det går in!

Han sänder en hälsning till Shen Yun:
– Förtsätt att göra det ni gör. Det är mycket viktigt!

Frank Zhu och Susanne Willgren rapporterade.

Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen.

Europaturnén år 2012 har sin sista föreställning på Cirkus i Stockholm i morgon eftermiddag. Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum:  sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.