Osama bin Laden uttalar hot mot Frankrike
Två thailändska muslimer visar en bild på Osama bin Laden under en bönedemonstration i Bangkok. (Foto: AFP/Pomchai Kittiwongsakul)


Osama bin Laden sade, på ett nytt ljudband som först publicerades av tv-stationen Al-Jazeera, att om Frankrike inte drar sig ut ur Afghanistan, kommer de franska medborgarna som hålls som gisslan av Al-Qaida-agenter att dödas. Hans kommentar har mött motstånd från den franska regeringen

Den franska regeringen meddelade att man inte kommer att lyssna på krav från al-Qaida-ledaren, och meddelade att man kommer att stanna tills man har fullgjort sitt militära uppdrag. Osama bin Laden håller sig troligen gömd i gränstrakterna mellan Pakistan och Afghanistan

– Vi är fast beslutna att tillsammans med våra allierade, fullfölja våra åtaganden till förmån för det afghanska folket, sade det franska utrikesdepartementets talesman Bernard Valero, enligt New York Times.

Rösten på inspelningen
, vilken har identifierades som bin Laden av flera medier, däribland AFP, Reuters och Associated Press, sade: ”Vi upprepar samma budskap till er: frigivningen av de fångar som är i händerna på våra bröder är kopplat till tillbakadragande av era soldater från vårt land”

The Times rapporterade att enligt uppgift hade bin Laden uttalat hoten mot Frankrike i oktober, då han fördömde förbudet mot att bära ansiktsslöja offentligt.

I september förra året kidnappades sju personer, varav fem var fransmän, av al-Qaida i islamiska Maghreb (AQIM) i Niger. Ännu fler franska medborgare har kidnappats i Afghanistan.

Bin Laden har inte hänvisat till någon specifik gisslan. Dock rapporterade Al-Jazeera att han syftade på gisslan i Niger.

Enligt Reuters sade en högt uppsatt fransk utrikespolitisk tjänsteman på fredagen att Frankrike skulle dra tillbaka sina cirka 3 500 trupper från landet för att hjälpa Afghanistan att bli demokratiskt, i motsats till  Bernard Valeros uttalande.

– Jag är övertygad om att ett gradvist tillbakadragande av internationella trupper med start sommaren 2011 skulle sätta press på de afghanska myndigheterna genom att vi visar att vårt engagemang inte är obegränsat, sade Axel Poniatowski från det styrande partiet UMP (Union pour un Mouvement Populaire), enligt Reuters.

Under de senaste månaderna har Eiffeltornet bombhotats några gånger, vilket föranlett evakuering av området.

Försvarsminister Alain Juppé sade att den franska närvaron blir en ”fälla” för både sig själv och Afghanistan, rapporterade Reuters.

Frankrike förväntas börja dra sig tillbaka från Afghanistan under 2012.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/49813/