Örtmedicin indragen efter tre dödsfall


Efter tre dödsfall denna månad kom Kinas statliga livsmedels- och läkemedelsadministration med ett uttalande tillsammans med hälsoministeriet den 17 september. En kinesisk örtmedicin som man injicerar får nu varken säljas eller användas.

Enligt en artikel i statliga Xinhua den 19 september stod det i uttalandet att injektioner av Shuang huang lian (SHL) som givits av Duoduo Pharmaceuticals i Heilongjiang ledde till allvarliga reaktioner.

Tre patienter från provinserna Anhui, Yunnan och Jiangsu dog den 7, 12 och 15 september efter att ha tagit SHL-injektioner tillsammans med diverse andra läkemedel, enligt statliga China News Service.

SHL-injektioner som tillverkats av Jiamusi-avdelningen av Wusulijiang Pharmaceuticals orsakade ett dödsfall i Qinghaiprovinsen i nordvästra Kina i februari i år.

I nuläget har 450 000 20 ml-flaskor med SHL tillverkats i tre satser och distribuerats över hela landet. Tillverkaren har tillverkat den här produkten i 14 år och gör 200 miljoner flaskor per år. Duoduo är också den största tillverkaren av läkemedel i Heilongjiang.

Shuang huang lian är en formel som består av kaprifol och forsythia men även skal från djur. Det används utbrett för att behandla infektioner i luftvägarna och tas vanligen i pillerform.

Livsmedels- och läkemedelsadministrationen och hälsoministeriet säger att man för närvarande undersöker dessa dödsfall.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/22740/