Organstöldsföreställning på Drottningtorget i Göteborg
Foto: Anders Eriksson


Under hela veckan som EM i friidrott och EM-festen har pågått i Göteborg fanns varje eftermiddag Falun Gong-utövare på Drottningtorget som informerade om förföljelsen av Falun Gong i Kina. Det är nog många som hajat till när de sett en något märklig syn på Drottningtorget: en kirurg med munskydd, en polis, ett tortyroffer och en docka på ett operationsbord med organ borttagna.

– Det är bara teater och det är inget riktigt blod, utan färg och smink, säger en man i högtalarna till de förundrade förbipasserande. – Men i Kina är det på riktigt, fortsätter han. Många kan inte slita sig från de tragiska scenerna, och de stannar kvar och tar del av all information.

Det budskap som mannen med mikrofonen och de andra som deltar i aktiviteten vill få fram till allmänheten är att det just nu i Kina sker en storskalig organstöld från levande Falun Gong-utövare. Kommunistpartiet i Kina, militär, polis och läkare samarbetar i det tysta med att ta ut organ från fängslade Falun Gong-utövare.

Många utövare som fängslas vägrar uppge sin identitet för att bespara sina anhöriga repressalier. Det innebär att ingen vet var de är. Dessa utövare är därför idealiska, ur Kommunistpartiets synvinkel, att föra bort, ta deras organ och sedan kremera, för ingen kommer att ställa några frågor om offren. De är även idealiska ur en annan synvinkel; Falun Gong-utövare varken röker eller dricker och är kända för att ha bra hälsa, så deras organ är mycket friska.

Eftersom organ från redan döda ej håller den kvalitet som krävs för transplantation så skärs de ut medan personerna fortfarande är vid liv! Organen säljs dyrt på den internationella marknaden. En njure kan till exempel kosta motsvarande 456 000 kr, ett hjärta 1 250 000 kr och en lever 190 000 kr.

Det handlar med andra ord om en miljardindustri och Kinas regim och de inblandade tjänar enorma pengar på dessa oskyldiga människor. Övergreppen och cynismen tangerar, och till och med överträffar vad som skedde i nazisternas koncentrationsläger under 30- och 40-talen. Vad kommer då de ofattbara påståendena ifrån? Är det verkligen sant?

Avslöjandena kom redan i mars i år när den första källan, en kinesisk journalist, uttalade sig i Epoch Times. Senare uttalade sig nästa källa, en kvinna vars man var kirurg vid ett av de koncentrationsläger där dessa fasansfulla ingrepp gjordes. Han hade berättat för sin fru att han tagit hornhinnor från 2000 Falun Gong-utövare, och att de då var vid liv. Båda dessa källor vittnade offentligt på en presskonferens i Washington i april i år.

Vidare har EU-parlamentets vice talman Edward McMillan-Scott på eget intiativ åkt till Kina  och där  träffat drabbade Falun Gong-utövare . Han skrev därefter en rapport om organstölderna. Kanadensarna David Kilgour, tidigare statsråd och David Matas, människorättsadvokat, publicerade i början av juli en oberoende rapport som kom till den ”den beklagliga slutsatsen att anklagelserna är riktiga”.

I organstöldsföreställningen på Drottningtorget deltar bland annat Thomas Pompe. Han är en ung man som utövare Falun Gong och har för dagen iklätt sig rollen som en ond kinesisk polis och torterar ett fejkat offer. På frågan från radio Sound of Hope om varför han gör detta svarade han:

– Det inte alls trevligt att vara polis. Man känner sig väldigt dålig. Men jag känner att det är viktigt att exponera dessa brott som sker mot Falun Gong-utövare. Vi gör det här för att skapa medvetenhet hos folk så att de också kan agera.

Rapporten från David Kilgour och David Matas kan laddas ner här:
http://organharvestinvestigation.net/