Organskörd i Kina: ”Blodig skörd” blir bok
David Kilgour och medförfattaren David Matas presenterade den 31 januari sin uppdaterade rapport om pågående mord på Falun Gong-utövare i Kina för sina inre organ.(Foto: Matthew Hildebrand/The Epoch Times)


Den nya versionen av Kilgour-Matas-rapporten om organstöld från Falun Gong-utövare i Kina, Bloody Harvest (Blodig skörd), kommer att publiceras i bokform i slutet av året.

Kanadas tidigare statssekreterare David Kilgour, en av undersökarna av grova kränkningar av mänskliga rättigheter, sade att Bloody Harvest kommer att fokusera på den ”ohyggliga verksamheten” av ofrivillig tagning av organ från samvetsfångar i Kina.

Kilgour talade med pressen under tiden han var i Wien, och sade att den bästa tiden för publicering vore innan de olympiska spelen i Peking 2008. Han tror att manuset borde vara klart vid slutet av nästa månad och därefter kommer boken att redigeras och revideras innan den publiceras. Han räknar med att boken finns för försäljning innan jul.

Efter att ha gjort så mycket efterforskning  och efter att så många intervjuer hade gjorts med personer inom alla olika områden inom illegal organhandel, ansåg Kilgoure att det vore en logisk konsekvens att publicera resultaten. Han utvecklade inte om nya bevis för organskörd kommer att inkluderas i boken.

Kilgour, före detta statssekreterare för Asien- och Stilla Havsområdet, har en lång bakgrund som förkämpe för mänskliga rättigheter. 2006 gjorde han och den kanadensiske människorättsadvokaten David Matas en oberoende undersökning om anklagelserna mot det kinesiska kommunistpartiet för organskörd från levande Falun Gong-utövare. Kilgour och Matas drog efter två månaders undersökning slutsatsen, att utan tvivel har tusentals Falun Gong-utövare dödats för sina organ som säljs för transplantation, under överseende av kommunistpartiet. Många av transplantationspatienterna kom från utlandet, sade de i rapporten.

Med två exempel illustrerar Kilgoure vilken effekt rapporten har haft på det västerländska samhället. Israel har haft vanan att skicka patienter för organtransplantationer till Kina, eftersom den statliga hälsovården betalade för det.

– Så fort rapporten kom ut slutade de omedelbart. Israel kommer inte längre att betala för sina medborgares organtransplantationer i Kina, sade Kilgour.

Han nämnde också att många australiensare rest till Kina för organtransplantationer på grund av den snabba leveransen av önskade organ.

– Detta har nu kollapsat efter att rapporten kommit ut.

Media i Australien bidrog mycket med att sprida rapporten. Australiensare blev omedelbart medvetna om att organ som så snabbt fanns tillgängliga för transplantationer inte kom från dömda brottslingar, utan från oskyldiga människor som arresterats för sin tro eller övertygelse.

Den 31 januari i år publicerade David Kilgour och David Matas en reviderad och utökad rapport, ”Blodig skörd”. I rapporten drog författarna slutsatsen att under en period av sex år har fler än 40 000 Falun Gong-utövare mördats för sina organ.

Översatt från originalartikel på engelska.