Operatenor: ”Vi blev verkligen tagna!”
Hellam såg föreställningen tillsammans med sin hustru vid National Arts Centre i Ottawa, Kanada den 4 januari. (Foto: Sam Du/The Epoch Times)


Hellam är tenor och har sjungit opera i hela sitt liv. Även om han inte längre sjunger opera sjunger han och skriver musik och sångtexter, till största delen på kulturella och inspirerande teman. Han blev särdeles intresserad då tenoren Hong Min intog scenen när Divine Performing Arts uppträdde i Ottawa, Kanada, söndagen den 4 januari.

– Vi blev verkligen tagna! Jag vet inte hur jag annars ska uttrycka det – färgerna, rörelserna, och skönheten i det hela, sade Hellam, som såg föreställningen tillsammans med sin hustru.

– Varje episod berättade en ny historia och de var så realistiska. Det är lite som att gå på opera på ett främmande språk. Sjungs den riktigt förstår man ändå storyn. Man kunde känna betydelsen i rösten när de omfamnade en speciell ton, eller genljöd på en högre ton, eller vad de än ha må ha varit. Man kunde verkligen känna det.

Artistgruppen framför en unik kombination av västerländska och kinesiska musikinstrument. Hellam älskar orientalisk musik, sade han.
– Det är något elegant med den. Och att lyckas kombinera den med västerländsk musik – det är mycket bra.  

Det nummer som stod ut mest var dansen om en ung Falun Gong-utövare som dog i förföljelsen (”Heaven Awaits Us Despite Persecution”).
– Han kom upp till himlen efteråt. Jag tyckte det var mycket uttryckssfullt, extremt uttrycksfullt. Jag tror på himlen och jag vet att vi alla kommer dit en vacker dag om vi är goda, så att säga. Det speciella numret fastnade verkligen hos mig.

Han tillade:
– I Kina kan de inte ha samma frihet som vi har här i Kanada. Det borde inte vara så, vi tror på religionsfrihet.

Många av Divine Performing Arts föreställningar blev slutsålda i Ottawa och fick stående ovationer vid varje framträdande. Nu beger sig artistgruppen till Waterloo och sedan vidare till Toronto. I mars är det Sveriges tur att få besök av Divine performing Arts. Den 18 mars uppträder de på Cirkus i Stockholm och 20-21 mars i Linköping på Koncert & Kongress.
För mer information: www.divineshows.se

Översatt från engelska:http://en.epochtimes.com/n2/content/view/9764/