Operasångerska hänfördes av Shen Yun Symphony Orchestra
Operasångerskan Sofia Antonakos, vid Shen Yun symfoniorkesters konsert i Carnegie Hall, New York, den 5 oktober. (Foto: Epoch Times)


Sofia Antonakos, operasångerska, hade en minnesvärd upplevelse på Shen Yun Symphony Orchestras konsert i Carnegie Hall, New York den 5 oktober.

Orkestern framförde stycken från sin egen repertoar av originalkompositioner, liksom ett antal mästerverk ur den västerländska, klassiska traditionen.

Antonakos, ursprungligen från Grekland, sade att orkesterdynamiken var vacker. Sångerskan har tränat i New York sedan augusti 2012 för Mark Oswald som är operacoach på Metropolitan Opera House.

– Jag älskade det, sade hon. Jag älskade allting.

Sedan tillade hon att hon kunde se av publikens reaktion ”att de blev berörda av det de hörde”.

– De gav stående ovationer och jag såg mig omkring och alla var nästan tårögda, och alla var mycket, mycket glada, sade hon.

Antonakos, som började ta privata sånglektioner när hon var tio år har sedan dess fått omfattande formell skolning. Hon sade att hon tyckte särskilt mycket om sångarna och att de alla hade sin ”egen vackra färg” och ”egna vackra toner”.

Om tenoren Tian Ge sade hon att han var ”fantastisk” och tillade:

– Blandningen av färger var fantastisk, sättet han uttryckte sig på, man kunde se att han var mycket passionerad i sitt arbete. Och det nådde fram. Vacker färg, vackra toner. Jag tyckte mycket om skådespelet.

Hon sade om sopranen Haolan Geng att hon var mycket vacker. Hon tänkte särskilt på Gengs vackra hållning.

– Jag såg att musiken vibrerade genom hennes kropp, hon var så uttrycksfull. Under konsertens gång använde hon varenda del av kroppen för att uttrycka musiken.

Antonakos sade att hela framträdandet verkade handla om konstens skönhet och om naturen och att artisterna försökte uttrycka den skönheten genom kultur.

– Jag tänkte på att den var mycket rik på kultur, mycket rik på den asiatiska känslan och det var min favoritdel. Men när det blev mer modernt var det mer amerikanskt, sade hon.

New York-baserade Shen Yun Symphony Orchestra är en del av de internationellt erkända Shen Yun Performing Arts, vars kännetecken är klassisk kinesisk dans ackompanjerad av orkestermusik.

Antonakos sade att hon kunde föreställa sig hur Shen Yun Performing Arts dansare dansade till musiken.

”Shen Yuns originalverk kombinerar kinesiska och västerländska instrument och bygger på den rika kulturen från Kinas 5 000 år”, står det på orkesterns hemsida.

Antonakos sade att hon aldrig hade hört rytmer som de som Shen Yun Symphony Orchestra framförde.

Varenda en av de fyra dirigenterna hade sin egen rikedom av toner, sina egna rytmer och sin egen tolkning av musiken.

– Det var mycket ursprungligt och rent, sade Antonakos.

Tracey Zhu och Zachary Stieber rapporterade.

Shen Yun Symphony Orchestra är på en turné genom sju städer, med framträdanden i Washington, D.C., New York, Boston, Houston, Dallas, Los Angeles och San Francisco, från 27:e september – 22:a oktober.

För ytterligare information, besök hemsidan Symphony.Shenyun.com