Omkring 230 000 dog i skalvet på Haiti
I det här lägret lämnar World Food-programmet ut näring till barnen. (Foto: Thony Belizaire / AFP)I det här lägret lämnar World Food-programmet ut näring till barnen. (Foto: Thony Belizaire / AFP)

I det här lägret lämnar World Food-programmet ut näring till barnen. (Foto: Thony Belizaire / AFP)

Haitis kommunikationsminister Marie-Laurence Jocelyn Lassègue sade till BBC på onsdagen att omkring 230 000 människor omkom i jordbävningen på Haiti i förra månaden. Döda som begravts privat är inte medräknade. Ministern uppgav också att cirka 300 000 människor skadades.

I måndags hittades en man, svårt medtagen men utan några större skador. Han hade då legat under rasmassorna i 28 dagar. Sist en levande person grävdes fram ur rasmassorna var för två veckor sedan. Det var en ung kvinna som hade legat  i ett raserat hus under två veckor.  Mannen, som hittades nu senast är 28 år, var i ett förvirrat tillstånd, men man tror att han i alla fall måste ha fått i sig någon vätska, annars skulle han inte ha överlevt så länge, sade läkarna till CNN.


Fem till åtta personer var på plundringståg inne i ett illa skadat hus när det kollapsade. Ett franskt räddningsteam letade efter överlevande. (Foto: Roberto Schmidt / AFP)

Fem till åtta personer var på plundringståg inne i ett illa skadat hus när det kollapsade. Ett franskt räddningsteam letade efter överlevande. (Foto: Roberto Schmidt / AFP)

Plundrarna lever farligt i Port-au-Prince, uppger BBC. En affär som hade skadats vid jordskalvet, kollapsade på tisdagen. Affärsinnehavare hade uppmanat plundrarna att ge sig av men det gjorde de inte och huset kollapsade över dem. En del av dem hade turen att grävas fram levande.

Många hemlösa börjar nu oroa sig, för regnsäsongen närmar sig och många lever fortfarande under mycket primitiva förhållande, utan ens ett tält.