Ombudsman från Yunlin län tog med sig 108 lärare till Divine Performing Arts
Su Zhifen, ombudsman från Yunlin län. Hon berömde regissören i Shen Yun Performing Arts för att vara "underbar". (Foto: Daniel Lee/The Epoch Times)


Ombudsmannen, Su Zhifen, för Yunlin län tog med sig 108 lärare som undervisar i kultur och konst i Yunlin län för att se den första Shen Yun Performing Arts föreställning den 4 mars i Taichung. Efter föreställningen tog de fotografier, som ett minne från den underbara kvällen. Ombudsmannen, Su, berömde Shen Yun för att ha förenat guds vilja och allt annat i det mänskliga världen in i dansen och sade att den var sagolik. 

Även om publiken njöt av dansarna och deras livskraft, fortsatte Su att berömma regissören och sade: ”verkligen underbart!” 

Hon ansåg att Shen Yun överförde traditionell kinesisk moral och trohet, broderlig vördnad, integritet och upprätthet från historia och legender genom dansen. Dessutom var stämningen i alla danserna fridfulla och vänliga.

Regissören är sannerligen underbar. Vem är den verkliga sanna hjälten? skrattade hon.

– Att se på Shen Yun:s föreställningar är mycket rörande, sade hon. 

Förutom skönheten som presenteras i danserna, så får showen folk att fundera om det verkligen finns en värld bortom det mänskliga, så är det vi människor ser fram emot, sade hon.

– Det kanske finns en annan värld som väntar på oss, sade Su och funderade djupt på den värld som Shen Yun representerar.

Su kände sympati för numret, ”Himlen väntar oss trots förföljelse.” Det måste finnas trosfrihet och en politisk makt ska inte störa den. 

Hon sade det eftersom i hennes familjebakgrund, har hon stött på många bra och dåliga saker i livet.

– Jag är van vid smärta. Men medan jag lider, om jag har tilltro, kan det hjälpa mig att passera det, sade hon bestämt.

Su berömde Shen Yun för att den ger samhället en positivt budskap:

-Vi hoppas att de kommer varje år, sade hon.

Shen Yun Performing Arts får sin inspiration från den 5000-åriga kinesiska kulturen och från de många etniska kinesiska danserna och danser som skildrar myter och legender.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13126/