Okontrollerbara skogsbränder rasar i Kalifornien
Okontrollerbara skogsbränder härjar i ett uttorkat Kaliforninien. Ett stort antal människor har blivit tvungna att evakuera. Den här bilden är från en skogsbrand i norra Kalifornien i augusti. Foto: Justin Sullivan/Getty Image


Den här sommaren har skogsbränderna i Kalifornien varit värre än vanligt och stora områden har förvandlats till aska. Torkan som varat i fyra år har förvandlat träd och vegetation till bränsle för de rasande löpeldarna. Människor flyr från sina hem för att undkomma elden.

En explosiv löpeld som brann i stort sett okontrollerat norr om Kaliforniens Napa Valley har bränt ner hundratals bostäder och ödelagt landsbygden. I den lilla bergsstaden Middletown har tusentals människor evakuerats och en äldre funktionshindrad kvinna i Lake County innebrändes när hon inte kunde ta sig ut, skriver New York Times.

En annan stor skogsbrand i Sierra Nevada, knappt 300 kilometer bort, har förstört 135 hus. Tillsammans har de båda bränderna tvingat 23 000 människor att överge sina hem, sade Mark Ghilarducci, chef för räddningstjänsten på en presskonferens, rapporterar nyhetsbyrån AP.

På måndagskvällen kämpade 11 000 brandmän mot ett dussintal stora skogsbränder på olika platser i Kalifornien, skriver NYT.