Ökning av tvångsaborter i Guanxiprovinsen
De statligt framtvingade aborterna, bland annat på kristna kvinnor, har ökat kraftigt i Guanxiprovinsen. (Foto: Goh Chai Hin/AFP/Getty Images)


Över 60- talet foster har dödats i en omfattande kampanj av tvångsaborter i den kinesiska provinsen Guangxi de senaste dagarna.

Tjänstemän från kommissionen för befolknings- och familjeplanering i staden Baise, Guanxi har tillfångatagit minst 61 kvinnor och med tvång fört dem till Youjinagdistriktets folksjukhus i staden Baise där kvinnorna injicerats med läkemedel för att döda deras ofödda barn.

Många av kvinnorna visar sig vara kristna som råkat bli gravida och inte frivilligt vill avbryta sin graviditet av etiska och religiösa skäl.

Den kinesiska kommunistregimen tillåter endast ett enda barn per par.

Ögonvittnen rapporterar att familjeplaneringstjänstemän samlade in 40 gravida kvinnor den 17 april. De tvingade dem med mot sin vilja från deras hem och den 18 april togs ytterligare 20 till folksjukhuset i Baise för abort.

En av kvinnorna, He Caigan var i nionde månaden av sin graviditet. Familjeplaneringstjänstemännen injicerade hennes ofödda barn med en kemikalie som dödade det inom tjugo minuter

Wei Lingrong, hustru till pastorn James Liang gavs tre injektioner, två för att döda barnet och en för att framkalla förlossningen. Hon födde ut ett dött barn vid sextiden på morgonen den 18 april. Hon var i sjätte månaden.

Efter denna tvångsabortskampanjs start har den skördat minst 61 bebisars liv.

Efter att China Aid först rapporterat om tvångsaborteringarna den 18 april har den allmänna säkerhetsbyrån omringat sjukhusflygeln där de havande kvinnorna hålls.

China Aid har också fått kännedom om att en kristen kvinna i staden Laiyang, Shandongprovinsen har tvingats till abort. Hui Xu, 39 år, råkade bli gravid med sitt andra barn för sex månader sedan. Hon och hennes make står nu under intensiva påtryckningar från det lokala familjeplaneringskontoret för att genomföra en abort; om de inte gör det frivilligt kommer de tvingas till det.

Översatt från engelska.