"Ofredande av himmelska varelser orsak till Pekings översvämningar"
Två statyer representerar de himmelska varelserna under den vita marmorbron i Peking. (Foto: Weibo)


”Söder om Trumtornet (Gulou), öster om Houhai, väst om Dianmen fanns en vit marmorbro. Ingen vågade röra bron under arbetet med att bredda gatan på grund av de två statyerna av de himmelska varelserna under bron i öster. Trots att statyerna var slitna vid den tiden trodde folket i Peking fortfarande att det skulle bli översvämningar i sju år om de stördes. Den senaste störtfloden kan ha orsakats av  förstörelsen av platsen som sker där nu.”

Denna kommentar postades den 23 juni av en kvinnlig bloggare från Peking på sin weibo efter ett ösregn i staden. Posten har vidrebefodrats nästan 14 000 gånger med 1 470 kommentarer vid tvåtiden på eftermiddagen den 24 juli.

Efter att Peking återigen översvämmades förra veckan blev saken återigen aktuell. En  annan Pekingbloggare som kallar sig ”Något du inte visste om Peking” med fler än 45 000 följare vidarebefodrade detta meddelande den 22 juli, när Peking återigen fick kraftigt regn och senare översvämmades. Kommentaren återpostades  fler än 900 gånger med 112 kommentarer inom tre dagar.

Legenden om Pekings himmelska
varelser som stabiliserat vattnet har media skrivit omfattande om som exempelvis  Sohu.com och Yahoo.com och många bloggar, som Sina bloggen.com.

De äldre säger att dessa två himmelska varelser sattes där för att skydda Peking mot vatten. Om de stördes skulle Peking översvämmas. Invånarna skulle bli hemlösa enligt Yahoorapporten.

Ingen vet hur länge statyerna funnits där. Folk säger att de fanns innan Peking blev stad. Legenden säger att de var himmelska varelser från forna tider som kom ner från himlen för att skydda Peking.
Innan de kom ner sägs det att staden var fylld av illaluktande smutsigt vatten i vilka demoner levde och ingen fisk kunde överleva.

Ibland kunde små öar ses i flodvattnet och dessa blev till berg och förorter i Peking. Det fanns inga spår av människor eftersom hela berget var belägrat av demoner och monster. Dessa monster var väldigt elaka och våldsamma. De skulle slåss och döda varandra och andra raser för land. Peking var fyllt av blod tills de himmelska varelserna kom.                                                                      

Sägnerna beskriver deras ankomst som att himlen plötsligt sprack upp och delade sig itu och de dök upp under bixt och dunder. De skingrade ondskan och flodvattnet sjönk undan flera dagar senare. Den bördiga jorden framträdde och slutligen började människor att samlas och långsamt började de bygga upp staden Peking.

Översatt från engelska