Offren från malaysiska flyget anlände till Nederländerna
Nederländsk militärpersonal bär en kista med en oidentifierad kropp från kraschen av Malaysia Airlines flyget MH17 den 23 juli i Eindhoven, Nederländerna. Malaysian Airlines flyg MH17 var på väg från Amsterdam till Kuala Lumpur när det kraschade i östra Ukraina och alla 298 passagerare dödades. Flygplanet sköts ned enligt uppgifter av en missil och undersökningar fortsätter för att hitta förövarna till attacken. (Foto: Peter Macdiarmid / Getty Images)


På onsdagen landade två plan med 40 kistor med kvarlevor efter offren från det nedskjutna malaysiska flyget MH 17, i Eindhoven, Nederländerna. Samtidigt sköt proryska rebeller ner två stridsflygplan i östra Ukraina, rapporterar internationell media.

De första kropparna av offren anlände sex dagar efter att Boeing 777-planet sköts ner över stridsområdet i östra Ukraina. Ett holländskt Air force C-130 Herculesplan och ett australiskt Royal Australian Air Force C17 transportplan kom med de första kvarlevorna från de 298 offren från kraschen i östra Ukraina.


Kung Willem-Alexander av Nederländerna står med drottning Maxima av Nederländerna och Nederländernas premiärminister Mark Rutte medan oidentifierade kroppar från kraschen av Malaysia Airlines flyg MH17 överförs till begravningsbilar den 23 Juli i Eindhoven, Nederländerna. (Foto: Peter Macdiarmid / Getty Images)

Kung Willem-Alexander av Nederländerna står med drottning Maxima av Nederländerna och Nederländernas premiärminister Mark Rutte medan oidentifierade kroppar från kraschen av Malaysia Airlines flyg MH17 överförs till begravningsbilar den 23 Juli i Eindhoven, Nederländerna. (Foto: Peter Macdiarmid / Getty Images)

En nationell sorgedag hade utlysts i Nederländerna. Flaggor hängde på halv stång vid regeringsbyggnader och hus runtom i landet. Kyrkklockorna ringde medan flygplanen landade i Eindhoven.

Kung Alexander, drottning Maxima och andra dignitärer deltog i ceremonin på onsdagen. Hundratals anhöriga fanns också på plats, rapporterar AP.

En lång rad av begravningsbilar förde tillsammans med polisen kvarlevorna långsamt mot en holländsk militärbas i Hilversum, där kriminaltekniska utredare kommer att påbörja det bistra arbetet med att identifiera dem, rapporterar CNN.


Begravningsbilar transporterar kistor med de oidentifierade kropparna från kraschen efter Malaysia Airlines flyg MH17 den 23 juli i Eindhoven, Nederländerna. (Foto: Peter Macdiarmid/ Getty Images)

Begravningsbilar transporterar kistor med de oidentifierade kropparna från kraschen efter Malaysia Airlines flyg MH17 den 23 juli i Eindhoven, Nederländerna. (Foto: Peter Macdiarmid/ Getty Images)

Tusentals holländska invånare

stod utmed vägar och viadukter och delar av sträckan för att visa respekt för offren. Några applåderade medan begravningsbilarna passerade grindarna till basen, andra kastade blommor på fordonen. Andra stod tysta, rödögda.

”Nederländerna är i chock, liksom Hilversum”, sade stadens borgmästare, Pieter Broertjes, enligt CNN.

För vissa av kropparna kan identifieringen ta veckor eller månader, sade premiärminister Mark Rutte, enligt The Guardian. Holländska myndigheter har bekräftat mottagandet av minst 200 kroppar.

Borgmästaren Pieter Broertjes krävde i en radiointervju på onsdag morgon att den 29-åriga Maria Putin, dotter till Putin, som sägs leva i Voorschoten med sin holländska pojkvän, skulle kastas ut ur landet, skriver The Guardian.

Broertjes bad dock senare om ursäkt för sina kommentarer via Twitter, och sade att de var ”mindre kloka”, men tillade att ”de kom från en känsla av hjälplöshet som många kan känna igen”.

Nederländerna har drabbats hårdast, då mer än hälften av de 298 personer som dödades när det malaysiska planet kraschade i östra Ukraina förra veckan var från Nederländerna. Planet var på väg från Amsterdam till Kuala Lumpur.

Ett team av internationella experter kommer att analysera de svarta lådorna, som har anlänt till Storbritannien, för att få information om flygningens sista minuter.

Enligt AP har den holländska utredningen inte funnit någon synlig åverkan på flygplanets svarta lådor, och inspelningarna är fortfarande intakta.

Arbetet med utredningen av olycksplatsen fortsätter, trots att nästan ingen säkerhet finns över ett stort område av vrakdelar och skräp.  Flygplanet sköts enligt uppgifter ner av en missil, och undersökningarna fortsätter för att hitta förövarna.

Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk sade, enligt The Guardian, att Kiev skulle införa sanktioner mot ryska medborgare och företag med anknytning till rebellgrupper. Igår satte Ukraina in sanktioner mot Konstatin Malofeev, en finansman med kopplingar till två ryska rebelledare.

Ukrainska försvarsdepartementet meddelade enligt AP att två stridsflygplan sköts ner på onsdagen cirka 30 kilometer söder om platsen för Malaysia Airlines vraket. Den självutnämnda separatistiska gruppen Folkrepubliken Donetsk sade i ett uttalande på sin hemsida att en av piloterna dödades, och att den andre eftersöks av rebellerna.

Ryska medier har rapporterat att Alexander Khodakovsky, rebelledaren som tidigare sagt till Reuters att separatisterna hade ett Buk-missilsystem, nu förnekar det här uttalandet, skriver The Guardian.