Ödesdigert att skämma bort barn


Av de två bröderna Zhang var Eryou den äldre och Sanchen den yngre. När Eryou dog lämnade han efter sig en ung son. Sanchen tog på sig det fulla ansvaret för pojken och älskade honom innerligt.

När pojken växte upp använde Sanchen det mesta av sina besparingar för att köpa mark till brorsonen så att han skulle kunna försörja en familj. Men Sanchen hade haft mycket överseende med brorsonen och det hade blivit en arrogant ung man av honom. Den unge mannen hade haft många kvinnoaffärer och mycket nöje av kvinnorna. Så småningom drog han på sig en konstig sjukdom och dog.

Det här tyngde på Sanchens sinne, även om hans granne försäkrade honom om att han hade hanterat allt korrekt. Sanchen blev sjuk och hamnade i koma, då fick han en uppenbarelse. När han återfick medvetandet tänkte han mycket på den här uppenbarelsen: ”Konstigt – min bror Eryou vill stämma mig, han insisterade på att jag hade dödat hans son. Det är verkligen orättvist!”

Efter några dagar kände sig Sanchen bättre och han blev klarare i sinnet. Han berättade för sin familj:
– Det är faktiskt sant. Min brorson hade inte en hopplös framtid. Jag hade inte utbildat honom ordentligt, jag bara överöste honom med materiella fördelar. Därför hade han affärer och dog ung. Om inte jag dödade honom, vem har då gjort det?

Sanchen ångrade sig och dog kort därefter.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/24475/